Szabadidő

Újdonságokkal várja a nyitást a BUDAKESZI VADASPARK

Bizonyára Te is nagyon várod már, hogy ellátogathass a Budakeszi Vadasparkba, hogy találkozhass újra a kedvenc vadasparki lakókkal, de a kényszerpihenő még mindig tart. „Az erdő kapujaként” is emlegetett vadasparkot Budapest belvárosától mindössze 20 perce találod, ahol a zárt ajtók mögött a fejlesztések nem álltak le, az újranyitáskor számos új dologgal várnak majd.

A Budakeszi Vadaspark kicsiknek és nagyoknak egyaránt interaktív módon, testközelből, játékos formában mutatja be a Kárpát-medence őshonos élővilágát. Több mint 50 állatfaj, állatsimogató, kalandpark, játszótér és változatos programok gondoskodnak a kellemes kikapcsolódásról. Ezt szolgálják azok az új fejlesztések is, melyekkel a nyitás után találkozhatsz majd.

Új otthont kapnak a vadaspark madarai

Látványos röpdékkel bővül a vadaspark és a Budakeszi Dinópark közötti terület. Az összesen nyolc kifutót a munkák befejezését követően a madarak vehetik birtokba, melyet a jelenlegi látványvilágba beleillő sétaút vesz körbe.
Bella és Belizár, a hóbagoly páros is ide költözik, mert régi helyüket egy 80 fős fedett foglalkoztatótér veszi majd át.

Új madárröpde
képforrás. Budakeszi Vadaspark, fotó: Surányi Linda

Az állatok színes fajleíró táblán mutatkoznak be

A játszva tanulásban ezentúl piktogramokkal ellátott, egyedi tervezésű fajleíró táblák segítenek, melynek élményt 30 állatfaj kifutójánál próbálhatsz majd ki.
A Vadaspark a külföldi vendégeire is gondolt: az érdekességek már angolul is olvashatók.

Új fajleíró tábla
képforrás. Budakeszi Vadaspark, fotó: Surányi Linda

Még több zöld játék

A legkisebbek örömére faállatokkal, homokozóval, és állatnyomokkal bővült a Bárcsak erdész lehetnék! játszótér, de a természet valódi érintését is megtapasztalhatják a játszótér mellett kialakított Kneipp mezítlábas tanösvényen.
Az erdő világáról, szerepéről és jelentőségéről a muflonok kifutója melletti interaktív oktatótáblákon tájékozódhatsz. A Legyen az erdő mindenkié! sorozat színes táblái pedig bemutatják az erdész munkáját, az örökerdő-gazdálkodás alapjait és a hazai erdők változatos állat- és növényvilágát.

Új játszótér
képforrás. Budakeszi Vadaspark, fotó: Surányi Linda

A közelben lévő Szilfa-tisztás sem marad ki a fejlesztésből: új játszóteret és esőbeállókat kap.

A fejlesztések a Pilisi Parkerdő Zrt., az Örökerdő Alapítvány és az Agrárminisztérium támogatásával valósulhatnak meg.

Bízva abban, hogy minél előbb birtokba veheted és kipróbálhatod családoddal a fejlesztéseket, kövesd nyomon a vadaspark Facebook- és Instagram oldalát, mert az állatbarátok a rendszeres online közvetítéseknek és képeknek köszönhetően továbbra is kivehetik részüket az állatok mindennapjaiból!

További információ: https://budakeszivadaspark.hu, https://www.facebook.com/budakeszivadaspark

Nyitókép képforrás: Budakeszi Vadaspark – web

Oszd meg másokkal is az eseményt!