furulyák fesztivalok.info
KULTÚRA,  Szabadidő

Nyári programok a Kőröshegyi Zeneműhelyben

A Kőröshegyi Zeneműhely az a hely, ahol a zenei tudásod, hangszeres ismereteid ápolása és gyarapítása mellett kiváló koncerteken is részt vehetsz, többek között Csík János és a Mezzo lemezbemutató koncertjén.

Ha zenei tudásodat vagy hangszeres ismereteidet egyéni foglalkozások keretein belül szeretnéd gyarapítani korosztálytól függetlenül – legyen szó akár az első lépésekről, akár egykori zeneiskolai tanulmányaik felfrissítéséről–, kiváló lehetőség erre a Kőröshegyi Zeneműhely.

A zeneműhely

A helyszínt a dél-balatoni borvidék gyönyörű táján, Kőröshegy község központjában találod. Közvetlen szomszédságákban áll a 15. században épült műemléktemplom – „Somogyország kincse” –, a Szent Kereszt Római Katolikus Plébánia, amely egykori ferences kolostor nyomait is őrzi, valamint a felújított Élményvölgy Ifjúsági és Gyermektábor, amelyet az egykori kőröshegyi iskola épületéből alakítottak ki.

A zeneműhely megálmodói és házigazdái:Fülep Benedek furulyaművész, -tanár és Fülep-Bartis Ildikó zongoraművész, csembalista.

Van itt hatalmas udvar, nyári fedett terasz és egy zárt stúdió-galéria is. Gyermekek számára nagy örömet nyújtanak a kerti játékok, az udvaron alkalom nyílhat közös szalonnasütésre vagy bográcsozásra is.
A zeneműhelyben a foglalkozások mellett tartanak tábort, de kiváló koncertek helyszíne is egyben.

Nyári programok a zeneműhelyben

Stúdiókoncert élőben – Improvizációk a fúziós zene világában (június 21., 21 óra) ● Nyári zenés foglalkozások (június 22. – augusztus 24. között, 10 alkalommal, keddenként) ● Tafelmusik – családias hangulatú zenetábor (július 3–5) ● Pergolisi: Az úrhatnám szolgáló – vígopera (július 10., 19 óra) ● Csík János és a Mezzo – lemezbemutató koncert (július 31., 19 óra) ● Ifjúsági Ének- és Kórustábor (augusztus végén)

További információ: https://koroshegyi-zenemuhely.hu

Nyitókép képforrás: pixabay.com

Oszd meg másokkal is az eseményt!