Látnivaló,  Szabadidő

Időutazás a KOSSUTH TÉREN

Mostantól bármikor és bárhonnan bebarangolhatod virtuálisan az Országház előtti Kossuth teret. Megcsodálhatod a Nemzet Főterét és az Országházat eddig nem látott nézőpontokból.

Virtuális séta a Kossuth téren

Az online térben érdekes történetek, fotók, ritkán látott filmfelvételek, a nagyközönség számára kevésbé ismert információk segítik a magyar történelem egyik kulcsfontosságú helyszínének, épületeinek, emlékműveinek minél teljesebb megismerését.

A Nemzet Főtere – A Kossuth tér története

Ha szeretnéd jobban megismerni, hogy miként született meg az egykori városszéli területből az Országház reprezentatív tere, és miként vált a  Nemzet Főterévé, akkor érdemes A Nemzet Főtere. A Kossuth tér története c. kötetet tanulmányoznod.

A reprezentatív megjelenésű kiadvány az elmúlt közel másfél évszázad történetét egyetlen helyszín, a Kossuth Lajos tér alakváltozásainak, nagy eseményeinek és hétköznapjainak, emlékműveinek és palotáinak bemutatásával dolgozza fel több mint százharminc ismeretterjesztő cikkben, rendkívül gazdagon illusztrálva. Emellett olyan megdöbbentő, elfeledett vagy éppen tudatosan felejtésre ítélt történeteket ismerhetsz meg, amelyek lebilincselő olvasmánnyá teszik a kiadványt. A kötet szerzői B. Müller Tamás és Csorba György, szerkesztője Zsuppán András.

Időutazás a Kossuth téren – Kvíz

S ha már mindent láttál, s begyűjtötted az információkat, a tudásodat is próbára teheted! Egy kvízjátékkal felmérheted, mennyire ismered a Kossuth tér kalandos és sokszor rejtélyekkel teli történetét.

További információ: Kossuth Lajos tér – Virtuális séta – Országház – Országgyűlés (parlament.hu)

Nyitókép: Parlament, Kossuth tér, képforrás: pixabay.com

Oszd meg másokkal is az eseményt!