MOZDULJ KI!,  Szabadidő

GeoGo – SPORTOLJ SZABADON!

Fuss, túrázz, evezz és bringázz a GeoGO több mint 600 virtuális útvonalán, hazánk legfestőibb tájain!

A GeoGO oldal segítségével egy nagy virtuális felületen teljesítheted az útvonalakat túrázva, futva, kerékpározva, és március közepétől már az evezés sportággal is bővül a repertoár. Az elmúlt hónapokban már több ezer lelkes szabadidő-sportoló csatlakozott a GeoGo alkalmazáshoz, ahol lehetőséged van az ötpróba virtuális pontok gyűjtésére is. Újításként március első napján külön felületen érhető el a népszerű Maradj Fitten! program: az otprobamaradjfitten.hu oldalon több mint száz ingyenes útvonal közül választhatsz, ha ötpróbázni szeretnél.

Ideális időtöltés és remek választás, ha a természetben, jó levegőn, aktívan szeretnéd eltölteni a szabadidődet egyénileg vagy akár kisebb csoportokban is.

GeoGO oldal – virtuális pontgyűjtés

A hazánk legszebb tájegységeit átszelő, több mint 600 gyönyörű útvonal között találhatsz rövidebb sétákat és komoly kihívást jelentő 100 km-es túrákat is, de az útvonalak lehetőséget adnak a futásra és a kerékpározásra is, március 15-től pedig készülhetsz a kajakkenu-útvonalak teljesítésére is.

A GeoGO egyrészt egy útvonalakat nyilvántartó adatbázis, ahol a túrák listája különböző szempontok szerint szűrhető, így biztosan Te is gyorsan rátalálsz a számodra ideális utakra. Másrészt a GeoGo egy alkalmazás, amely lehetőséget biztosít az adatbázisban található útvonalak – pl. városi séták, túramozgalmak, teljesítménytúrák, instant túrák – igazolt teljesítésére. Ezek a túrák a teljesítménytúrákhoz hasonlíthatók, azaz a túrákat meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül kell teljesíteni. De lényeges különbség, hogy a túrák nem rendezvényként kerülnek meghirdetésre, így egyénileg és csoportosan, de mégis igazoltan bármikor teljesíthetők, melyeket a GeoGO-alkalmazással kell igazolni.

Hogyan működik a GeoGO?

A program használatához nem kell más, csak egy okostelefon. A GeoGO oldalon egy gyors regisztráció után, valamint az Ötpróba-azonosító megadásával már ki is tudod választani a számodra leginkább tetsző útvonalat. Indulás előtt  mindenképp szükséges ellenőrizned a helymeghatározás állapotát, mert ennek aktiválása nélkül nem indítható el a teljesítés. Ha ez rendben van, a program már mutatja is az aktuális helyzetedet és jelzi, hogy kezdődhet a teljesítés.

Az útvonalak között biztosan megtalálod az edzettségi állapotodnak megfelelőt a könnyen teljesíthető szinttől egészen az extrém kihívásokig, hazánk szinte mindegyik régiójában!

Magyarország vendégházait is igyekezték bevonni a programba: a szálláshelyekkel együttműködve a vendégházak feltölthetik saját útvonalaikat a GeoGO-rendszerbe, valamint az ötpróbázók 10 % kedvezményben is részesülnek a szállásdíjból. Így folyamatosan új útvonallal és egy ehhez kapcsolódó szolgáltatással bővül az oldal palettája a szabadidő-sportolók, köztük az ötpróbázók nagy-nagy örömére.

Javasolj Te is útvonalat!

Egy játék keretében ötpróbázóként Te is javasolhatsz útvonalakat. Ha ezt a szervezők kiválasztják, és felteszik a Maradj Fitten! program pontszerző állomásai közé, garantált ajándékcsomaggal motiválnak.
A játék során közel 150 pályaajánló érkezett, amelyek közül a legjobbnak ítélt 70 útvonal már teljesíthető is. Külön rangot adott a kampánynak, hogy az Ötpróba olimpiai bajnok nagykövete, dr. Kiss Gergely, valamint az ügyvezető, Szemán Róbert is ajánlott útvonalakat, amelyeket egyébként azóta már sokan teljesítettek.

Ötpróba – Maradj Fitten!

A GeoGo oldalon már elérhető az Ötpróba – Maradj Fitten! teljesítés is, amely az Ötpróba regisztrációval rendelkezőknek több mint 120 díjmentes útvonalat kínál az ország különböző részein, így az ötpróbázók sem maradnak pontgyűjtési lehetőség nélkül.

Az Ötpróba hazánk egyik legnagyobb, közel 25 000 tagot számláló szabadidősport-közössége, ahol a legszínvonalasabb hazai sportprogramok közül lehet választani. Évente 120-nál is több eseményen lehet gyűjteni az Ötpróba-pontokat 5+1 sportágban – futás, úszás, túrázás, kerékpár, kajak-kenu + triatlon –, melyeket értékes sportfelszerelésekre lehet beváltani. Ráadásul a helyszínekre történő utazáshoz félárú vasúti kedvezmény is igényelhető.
Alkalmazkodva a jelenlegi körülményekhez, az Ötpróba-pontok már virtuálisan is gyűjthetőek a GeoGO oldalán!

A program keretein belül jelenleg három mozgásformában – túrázás, futás és kerékpározás – gyűjtheted az Ötpróba-pontokat. A regisztrálás után, díjmentesen több mint 120 útvonal közül választhatsz, s havi 6 Ötpróba-ponttal gyarapíthatod egységeid számát.

Az Ötpróba – Maradj Fitten! pályák közül az egyik leglátványosabb útvonal a Gellért-hegyen át teljesíthető, melynek adottságai eltérnek az eddigi Gellért-hegyi túrák útvonalaitól. A 8,2 km hosszú, s gyalog és futva is teljesíthető.
A Margitsziget 5 kilométeres útja mellett méltán népszerűek a Budapest külső kerületeinek legszebb részeit láncra fűző, rövid és könnyen teljesíthető túrái, mint pl. a Rákos-, vagy Szilas-patak mentén vezetett útvonalak.
A legtöbb megyeszékhely is büszkélkedhet már egy-két nagyszerű Maradj Fitten! túrával, így a városnézéseket remekül tudod fűszerezni egy-egy sportosabb kihívással.

A GeoGO útvonalakat ebben a rendezvénymentes időszakban rengetegen teljesítik már, köztük az Ötpróba nagykövetei is: így például a háromszoros olimpiai bajnokok dr. Kiss Gergely–Storcz Botond páros mellett Cseh László olimpiai ezüstérmes úszó, valamint Tamás Rita író és blogger, de Gajdos Tamás televíziós műsorvezető is szorgosan gyűjti a kilométereket és az Ötpróba-pontokat. Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó is túracipőt húzott, ahogy Csabai Edvin 17-szeres kenuvilágbajnokunk is több pálya teljesítésével büszkélkedhet már.

Csatlakozz és Maradj Fitten az Ötpróbával!

További információ: GeoGo – Túrázás szabadon, otprobamaradjfitten.hu

Képek: GeoGo / Ötpróba–Maradj Fitten!, képforrás: Nagy Sportágválasztó

Oszd meg másokkal is az eseményt!