alkonyat fesztivalok.info
MOZDULJ KI!

SPORTOLJ TUDATOSAN AZ ERDŐBEN!

Fuss az erdész szemével!

A Sportolj tudatosan az erdőben! – Fuss az erdész szemével! című programsorozat harmadik kihívása a Pilisbe kalauzol el Titeket. Az útvonal fonalára olyan gyöngyszemeket fűztek fel, mint a Holdvilág-árok, a Lajos-forrás és a Bölcső-hegyi kilátó.

Az Országos Erdészeti Egyesület „Fuss az erdész szemével!” kihívássorozata a természetben sportolók látóterét szeretné bővíteni és olyan összefüggésekre és érdekességekre rávilágítani, ami mellett amúgy jó eséllyel elfutnának.

Ha részt veszel az egyes évszakok kihívásaiban, az erdész szemével járhatod és láthatod az erdőt, mélyebben, alaposabban megismerheted életét. Egy-egy kihíváshoz számos érdekességet rejtő, mintegy 10 km-es útvonal tartozik, amelyen az aktuális feladatokat mutató, QR-kódokkal ellátott, ideiglenes – egyedi – turistajelzések kalauzolnak.
A kihívást az jelenti, hogy minden alkalommal kapsz egy feladatot, amit a kör teljesítése közben kell megoldanod.  A feladatok az adott helyszínhez és az erdőben zajló aktuális életciklushoz kapcsolódnak. A kihívás a megadott időintervallumon belül bármikor teljesíthető.
Fotózz és nyerj! Ha megvan a megfejtés, akkor nincs más dolgod, mint lefotózni és elküldeni az egyesülethez. A beküldők között évszakonként 3 ajándékcsomagot sorsolnak ki. A programsorozat végén pedig kisorsolásra kerül egy hosszú hétvége, négy fő részére, a Huszárkelőpuszta Vendégházban azok között, akik a négy évszakból legalább három kihívást sikeresen teljesítettek.

Tél a Pilisben – 3. kihívás

A 2022. február végéig (február 28-ig) teljesíthető téli kihívás a Pilisbe vár, ha szeretsz sportolni.
Kiinduló – és végpont: Kiskovácsi-puszta autóbusz állomás, piros kereszt turistajelzés
Nevezetes látnivalók túra közben: Az első szakasz a megkapó szépségű Holdvilág-árkot is érinti, ahol a Remete-barlang feletti, közel 10 méter magasból alázúduló vízesésben gyönyörködhetünk, s ha erősebben harap a tél, akkor a megfagyva is láthatod.

Holdvilág-árok fesztivalok.info
Holdvilág-árok
képforrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Az útvonal az idén tavasszal megújult, Szentendre határában fakadó, bővízű Lajos-forrás felé vezet tovább, ahol még egy rövid pihenőt is érdemes tartani, mert a következő nevezetes – és egyben a legmagasabb – pont, a tengerszint feletti 587 méteren lévő, szintén idén átadott Bölcső-hegyi kilátó. A Koller József Ybl-díjas építész tervei alapján, borovifenyő-gerendákból készült, áttört hasáb formájú kilátóból körpanorámában gyönyörködhetsz és tiszta időben – a környező hegycsúcsokon túl – még a Mátra vonulatait is láthatod.

Innen már lefelé visz az út, amelyen mindenképpen érdemes megemlíteni a nemrég felújított Salabasina-forrást is.

Táv: 10,5 km // 399 m+
Track: Kattints ide!
Jelölés: QR kóddal ellátott, logózott ideiglenes irányjelzők
A kihívás: A kör teljesítése közben fotózd le azt a sziklát, ami legjobban tetszett neked, és küldd el az erdeisportok@oee.hu -ra. Kiváncsian várják a képeket!
Erdészeti érdekességek az útvonalon: Kattints ide! 

További információ: https://parkerdo.hu

Nyitókép: Alkonyat a Bölcső-hegyi kilátóból, képforrás: Pilis Parkerdő Zrt.

Oszd meg másokkal is az eseményt!