zsiráf
MOZDULJ KI!,  Szabadidő

ÁTADTÁK A RICHTER SAFARI PARKOT

Április 14-től több mint harminc hektáros területen kalandozhatsz végig és pillanthatsz bele a vadállatok világába Nagykőrösön, hazánk első és egyetlen autós safari parkjában. A park egyedülálló turisztikai látványosság, amely a modern állatvédelmi elvárásoknak is eleget tesz.
 
Közel kétszáz állat mindennapjaiba tekinthetsz bele, ha a három kilométer hosszú útvonalat bejárod. A szafari mellett élménypark, állatsimogató, dinópark és egy hatalmas óriáskerék, a Safari Eye fokozza az élményeket. Ha mindez még nem lenne elég, cirkuszi előadásokkal is kényeztetnek az útvonal végén felállított cirkuszsátorban. A nyár egyik legnépszerűbb látványossága, a balatoni elefántfürdetés is itt lesz, ezentúl Nagykőrösön, a park területén található négyhektáros tóban.

ifj. Richter József cirkusz- és szafaripark-igazgató
képforrás: Richter Safari Park

Egy év kihagyás után Szadáról új helyre költözött az autós szafari, így az eddiginél lényegesen nagyobb helyen, sokkal szebb környezetben, az állatoknak még nagyobb kifutókat biztosítva egésznapos kikapcsolódássá nője ki magát a park. A park kedvező elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető. Nagykőrös Budapestről autóval kevesebb mint egy óra alatt elérhető, de az ország minden szegletéről hamar elérhető.

A nagykőrösi Richter Safari Park nemcsak az országban,
de Közép-Európában is egyedülálló látnivaló.

A szafari állatai

Az új helyszín, ideális környezetben minden egyed jól érezheti magát, ahol a cirkuszi vadállatok a cirkusz utáni életüket itt élhetik tovább. A szafariparkban megtalálhatók: zebra, zebmár, ló, szamár, láma, emu, strucc, teve, elefánt, magyar szürkemarha, watusi marha, skót-felföldi marha, vízibivaly, őz, zsiráf.

A Mini Zoo állatsimogatójában, az autóból kiszállva, közvetlen közelről tudod megnézni vagy akár megsimogatni a kisebb állatokat. Így például a kacsákat, a libákat, a tyúkokat, a nyulakat, a juhokat, a lovakat, a törpemalacokat, de vannak itt lámák, alpakkák és benett-kenguruk is.

Élménypark

A szafaripark mellett további élményekkel gazdagodhatsz, hiszen van itt Dínó Safari, ahol a közel 65 millió évvel kihalt dinoszauruszokat ismerheted meg, akár az autódból. A nagyobbak dodzsemezhetnek, a kisebbek pedig gokartozás közben mérhetik össze tudásukat. De van itt még mesekörhinta és mesevonat, klasszikus körhinta, csúszdák, ugrálóvár, céllövölde és dobozdobáló is.

Programok

A hatalmas területnek köszönhetően az autós szafari mellett rengeteg egyéb programmal várnak még. Többek között a 30 méteres óriáskerékről, a Safari Eye-ról csodálhatod meg az eléd terülő látványt.
A cirkuszi sátorban naponta több alkalommal 40 perces cirkuszi előadással szórakoztatnak az artisták.
Az elefántkifutónál naponta különböző időpontokban tartják az elefánttréninget, amiből kiderül, hogy mennyire okos és intelligens állatok. Emellett láthatsz motorosbemutatót, a gyerekek lovagolhatnak póni hátán, bejárhatod a parkot kisvonattal, lehetőséged van egy gyönyörű mongol tevére felülni, és ezzel együtt egy képet készíteni.

A sok érdekes program és látnivaló után egy kellemes sétára is lehetőség van a területet körülölelő, 4 hektáros partján. A gyerekeknek kialakítottak egy játszóteret, a büfében pedig hideg-meleg ételeket és italokat szolgálnak fel.

A park első két hétvégéje telt házas, de a rákövetkező időszakokra még bőven vannak szabad helyek, így azt javasoljuk, hogy minél előbb foglald le a látogatásod időpontját.

RICHTER SAFARI PARK
2750 Nagykőrös, Pótharaszti út
+36 30 905 5201, info@safaripark.hu

https://safaripark.hu

További információ: https://safaripark.hu, https://www.facebook.com/safariparkrichter

Nyitókép képforrás: Richter Safari Park

Oszd meg másokkal is az eseményt!