Rézparti víztározó fesztivalok.info
Látnivaló,  MOZDULJ KI!,  Szabadidő

Feltöltődés a RÉZPARTI VÍZTÁROZÓNÁL

Nógrád megye egyik legszebb fekvésű tavát megkapóan szép természeti környezetben találod a Cserhátban, Magyarnádor közelében, mely tökéletesen alkalmas pihenésre, feltöltődésre, egy kellemes sétára, akár kisebb gyerekekkel is, de horgászatra is kiváló.

A település már a középkorban is létezett, igaz, akkor még csak Nándor néven, a Magyarnándor nevet ugyanis 1906-ban kapta.

Magyarnándor keleti szélén 1998-ban kezdték meg a Rézparti-víztározó feltöltését. A mesterséges tó 900 méter hosszú, területe majd 9 ha, átlagmélysége 2 méter. A tóhoz egy kőszórt út vezet, mely személygépkocsival is minden időben jól járható, így könnyen megközelíthető.

Környezete megnyugtatóan gyönyörű: amíg az északi partja lankás-ligetes, addig a déli oldala meredekebb, erdővel övezett. Érdemes körbejárni a kialakított gyalogúton, miközben sok-sok fotót tudsz készíteni a tóról, s az itt élő madarakról. A horgászok is igen kedvelik, hiszen az évenkénti 4-5 telepítésnek köszönhetően mindig gazdag zsákmánnyal térhetnek haza.
További információ: https://www.facebook.com/RezpartiViztarozo

TIPP! Nagy-kilátó
A kilátó a Magyarnádorhoz közeli Körtvélyes-árok környéki domboldalon magasodik, melyből gyönyörű panoráma nyílik a Cserhátra. Bár a kőből épült kilátó igen nagy, 20 méter magas és több szintes, nevét építtetőjéről, Nagy Jánosról és családjáról kapta. A kilátó ingyenesen látogatható az év bármely napján.
További információ: https://www.facebook.com/nagykilato

Kedvcsináló videó a látnivalókról: A Cserhát csodavidékein – Magyarnándor

További információ: https://magyarnandor.hu

Nyitókép: Rézparti Víztározó, képforrás: Fesztiválok.info

Oszd meg másokkal is az eseményt!