Miskolc fesztivalok.info
Advent, karácsony,  MOZDULJ KI!,  ÜNNEP

MISKOLC PONT JÓ HELY a téli élményekhez

Miskolc és környéke nemcsak a nyári időszakban, hanem a téli hónapokban is jó választás, ilyenkor is érdemes felkerekedned, mert mindig történik valami izgalmas és rendkívüli.

Miskolc maradandó emlék a hidegebb napokban is

A Bükk hegység ölelésében található Miskolc egész évben számtalan túralehetőséget kínál: még a ködösebb napokon is gyönyörű, napfényes panorámában lehet részed az akár 900 méternél magasabb csúcsokról lenézve.

Lillafüred
képforrás: MIDMAR Kft.

Kellemes kirándulást tehetsz Lillafüreden és környékén, a Bánkúti Síközponthoz mindenféleképpen érdemes ellátogatnod, ha a téli sport szerelmese vagy, ha pedig inkább a kulturális programok érdekelnek, például a Miskolci Nemzeti Színház előadásain, a templomi koncerteken vagy a Herman Ottó Múzeum kiállítótereiben töltődhetsz fel. A téli hónapokhoz hozzátartoznak a fürdős élmények is, melyre az Európa-hírű Miskolctapolca Barlangfürdőben és az alig féléve megnyílt Ellipsum Élmény- és Strandfürdőben van lehetőséged.
További lehetőségeket a kikapcsolódáshoz itt találsz: https://miskolc.hu/miskolc-pont-jo

Advent Miskolcon

A miskolci adventi programok fő helyszíne a belvárosi Szent István tér, amit a fényfüzérekbe öltöztetett fák és a fénnyel festett épületek vesznek körbe. Az ünnepi várakozás idején adventi vásárral várnak, amit koncertek, kórusok dalai, gyerekprogramok színesítenek, valamint a Miskolci Nemzeti Színház színészei idézik meg az advent szellemét.
Ünnepi fénybe öltözik a miskolci városháza is, amelyen pénteken, szombaton és vasárnap 16–21 óra között csodás fényfestést láthatsz, s nem marad el az Aprócska karácsony hatalmas szeretettel és Ajándékdoboz akció a Vöröskereszt közreműködésével.

Advent Miskolcon fesztivalok.info
Advent Miskolcon
képforrás: MIDMAR Kft.

Az adventi időszak legnagyobb attrakciója a többször is Európa legszebbjévé választott adventi villamos, ami idén 10. alkalommal indult útjára. A kívülről már jól ismert mézeskalács házikó a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat a szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike. A guruló mesevilág 2022. január 6-ig közlekedik.

További információ a részletes programokról és az adventi villamos menetrendjéről: https://advent.miskolc.hu

Tudj meg többet Miskolcról és a környékről!
Kapcsolódó cikkünk, melyben Miskolcról és környékéről írtunk: MISKOLC ÉS KÖRNYÉKE most is vár

További információ: https://www.hellomiskolc.hu, https://www.facebook.com/HelloMiskolc

Nyitókép: Miskolc
Képforrás: MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft.

Oszd meg másokkal is az eseményt!