Kiskunfélegyháza fesztivalok.info
Látnivaló,  MOZDULJ KI!

Képeslap KISKUNFÉLEGYHÁZÁRÓL

Üdvözlet a Duna-Tisza közén – „az alföldi szép nagy rónaságon” – található Kiskunfélegyházáról.

Igazán sok szépséget és élményt fedeztünk fel Petőfi Sándor és Móra Ferenc szülővárosában. A városi sétánkhoz a Tourinform irodában beszereztük a Félegyházi Kalandtúra játékos városismereti kiadványt, amelynek segítségével pontról-pontra bejártuk a város nevezetességeit. Így láttuk az ország legszebb szecessziós városháza épületét a belváros megújult városközpontjában, jártunk az Európa-szerte is páratlan „ligetös” platánfasoron, amely végig a főutcán vezet útba ejtve neves épületeket, szobrokat, csodás tereket, szökőkutakat, világbajnok cukrászatot, kézműves sörgalériát. S persze úton-útfélen találkoztunk a magyar irodalom két híres képviselőjének, Petőfi Sándornak és Móra Ferencnek emlékeivel, akik e város szülöttei.

S hogy még több információt kapjunk, a Mesél a város program segítségével letöltöttük a Múzeum Atlasz mobil applikációt, és a kihelyezett QR-kódok segítségével újabb érdekességeket tudhattunk meg a város nevezetességeiről.

A helyiek persze nemcsak az építészeti és kulturális örökségekkel várják a turistákat, hanem színes programokkal is. A környéken több évszázados múltra tekint vissza a lúdtartás, amelyhez kapcsolódik aleghíresebb gasztronómiai eseményünk, a Kiskunfélegyházi Libafesztivál, de nagy népszerűségnek örvend a nemzetközi hírű Oldalkocsis Motorostalálkozó is. Reméljük, hogy idén már megtarthatják az eseményeket, s együtt élvezhetjük azokat!

Üdvözlettel,
Fesztiválok.info

További információ: https://kiskunfelegyhaza.hu

Képek: Kiskunfélegyháza, képforrás: Kiskunfélegyháza Tourinform

Oszd meg másokkal is az eseményt!