MOZDULJ KI!,  Szabadidő

Kerékpározz a DUNA ÉSZAKI PARTJÁN!

Több mint száz kilométernyi kerékpáros csillagtúra lehetőség vár az idei nyártól Észak-Komáromba (Komárno) és környékére. Sőt, már Komáromtól Pozsonyig is elbiciklizhetsz végig kiépített kerékpárúton.

Képforrás: Dunamente TDM

Ha egy kis mozgásra vágysz, irány az Észak-Komárom és Karva közti Dunamente (SK) régió, ahol hosszabb és rövidebb kerékpárútvonalak közül válogathatsz, melyek számos látnivalót érintenek. Ha hosszabb útra vállalkozol, kipróbálhatod a Pozsonyt Karvával összekötő kerékpárútvonalat, amely egy emelkedők nélküli, kiváló adottságokkal rendelkező kerékpárút. A Dunamente azonban kiválóan alkalmas a rövidebb távú csillagtúrákra is, ahol az aszfaltozott kerékpárutakon megterhelés nélkül kerekezhetsz. Pihenésképp egy-egy étterembe vagy kávézóba is betérhetsz, de találsz kellemes szállásokat is, amelyek szintén felkészültek a kerékpáros turizmus élénkülésére.

Egy-két tipp, amit érdemes bejárnod

Észak-Komárom az a hely, ahol a történelmi belváros megtekintése mellett kellemes kerékpártúrát szervezhetsz Izsára, az egykori római erőd nyomaihoz, vagy akár Karváig is eltekerhetsz a Duna mentén vezető EuroVelo 6 kerékpárúton. A karvai Dunakorzón a páratlan panorámát a magasból is megcsodálhatod a település kilátójából. Ha rutinosabb biciklis vagy, próbáld ki a Komárom–Muzsla túrát, amelyet érdemes egy borkóstolóssal vagy birtoklátogatással egybekötni. Ha más irányba indulsz, akár a Gútai Vízimalomig elkerekezhetsz.

Észak-Komárom
Képforrás: Dunamente TDM
Karva, Kilátó a Duna-partján
Képforrás: Fesztiválok.info

További információ a Dunamente térségről a http://www.visitdanube.eu oldalon található. Töltsd le a térség turisztikai applikációját, a GUIDE@HAND Podunajsko–Dunamente appot is, melyhez offline is használható térképek és útvonaltervező is rendelkezésre áll!

Jó utat! Irány a Dunamente térsége!

Oszd meg másokkal is az eseményt!