Balatonszárszó fesztivalok.info
Balaton,  MOZDULJ KI!

Képeslap BALATONSZÁRSZÓRÓL

Üdvözlet a Balaton déli partjáról, Szárszóról!

Az igen rendezett, kedves és családbarát településen a gyönyörű partszakasz, a virágos terek, a jó levegő mellett Csukás István meséinek főhősei is fogadtak minket. Az itt található Csukás Színház, mely előtt a névadó, Csukás István mellszobra áll, nyáron fesztiválok, gyermek-, valamint felnőttelőadások helyszíne. Ezért el is határoztuk, hogy a nyaralásunkat majd úgy időzítjük, hogy a gyerekek találkozhassanak Süsüvel, Mirr-Múrr kandúrral vagy A nagy Ho-ho-horgásszal, de július 2. – augusztus 21. között mi is válogathatunk majd a vidám darabok, koncertek között.
Megnéztük a település nevével összekapcsolódó költő, József Attila tiszteletére állított emlékművet is a Tóparti parkban. Ortutay Tamás szobrászművész alkotása igazán különleges: egy tehervagont formáz, melyen a költő versei olvashatók. Egyébként a park Szárszó központjában, közvetlenül a Balaton partján található, ahol kellemeset sétáltunk a hatalmas fák alatt és a szép tavaszi virágok között, miközben gyönyörködtünk a Balaton csodás látványában.
A Zenepavilonból még nem szólt ugyan a zene, ami majd a nyári sétát teszi hangulatossá, s még maradt látnivaló is bőven, például a József Attila Emlékház, ami jelenleg zárva volt, s nem mentünk végig a 10 állomásból álló Megújulás Útján vagy a különleges Vers utcán sem –, így nyáron mindenféleképpen visszajövünk.  Szeretnénk majd kerékpározni is, borkostoláson részt venni, s persze sokat strandolni. Tartsatok majd Velünk Ti is!
Üdvözlettel, Fesztiválok.info

További információ: https://balatonszarszo.hu

Fotók: Györkő Zsombor, akinek hálásan köszönjük a szép felvételeket.
További képek: Györkő Zsombor – Facebook

Nyitókép: Balatonszárszó – képeslap, készítette: Györkő Zsombor

Oszd meg másokkal is az eseményt!