János vitéz Meseút
MOZDULJ KI!

JÁNOS VITÉZ MESEÚT

Új szabadtéri programlehetőség Ráckevén

Május közepétől új családi program vár Ráckevén: a János vitéz Meseút 12 állomása játékos formában vezet végig a Duna-parti város legszebb helyszínein, hogy a családi kirándulás igazi kaland legyen.

Az egyedülálló tematikájú tanösvény 12 állomása a város látványosságait köti össze, melyeket séta közben, izgalmas kérdések és feladatok megoldásával járhatjátok be. Az állomásokon 12 gyönyörű, kézzel festett házikó vár, melyekben megelevenedik János vitéz és a Petőfi-költeményhez ihletet adó Horváth Nepomuki János kalandos története is.

János vitéz Meseút
János vitéz Meseút
képforrás: János vitéz Meseút – Facebook

Hazánk első János vitéz Meseút tanösvénye minden évszakban
offline kalandra várja a családokat, osztályokat Ráckevén.

Tegyétek próbára az ügyességeteket, és kutassátok fel a titkokat!

A János vitéz Meseút kezdő állomása a város központjában található Tourinform irodában van, ahol a belépőjegyet is megvásárolhatjátok a nyitvatartási időben. Kaptok egy titkos térképet és egy mindet nyitó kulcsocskát, s kezdődhet a kalandos séta!

Jánosvitéz Meseút - térkép
János vitéz Meseút – térkép
képforrás: János vitéz Meseút – Facebook

A meseút fonalára felfűzve – a város legszebb pontjait, izgalmas kiállításait és látványosságait érintve – 12 meseházikót kell megtalálni, s kinyitni a kulccsal, ahol a gyerekeket 12 próbabétel és szintválasztó várja. Segítségre a házikóknál található QR-kódok lesznek.

A házikókban találjátok a János vitéz kalandos útjának egy-egy történetét, melyekhez játékos feladatok, s beszélgetést indító kérdések is kapcsolódnak. Igazi családépítő program, melyben egymást segítve, jobban megismerve, együtt kapcsolódhattok ki.

János vitéz Meseút gyerekek
János vitéz Meseút – meseállomás
képforrás: János vitéz Meseút – Facebook

A játék végeztével a kiindulási pontra, a Tourinform irodába kell a kulcsokat visszavinni, ahol a gyerekek elismerő oklevelet kapnak.

A meseút hossza 4,5 km, amit 2-3 óra alatt bejárhattok – biciklivel és babakocsival is –, de ha több időt töltötök egy-egy állomásnál, akár egész napos barangolás is lehet belőle.

Az út megálmodója Tátrai Vanda, aki az állomásokat meseterápiás szempontok szerint dolgozta fel úgy, hogy az családépítő program, önismereti kaland is lehessen csodaszép természeti környezetben.

TIPP! Nyári melegben érdemes kipróbálni a Vadkacsa Szabadstrandot, illetve csónak- és hajótúrák is indulnak a környékről.

További információ: https://www.facebook.com/janosvitezmeseut, https://www.meseutazok.hu

Nyitókép képforrás: János vitéz Meseút – Facebook

Oszd meg másokkal is az eseményt!