bagoly fesztivalok.info
GYEREKEKNEK,  MOZDULJ KI!,  Szabadidő

ÉJSZAKAI TÚRA A BUDAKESZI VADASPARKBAN

Áprilisban és májusban péntek esténként ismét bepillanthatsz a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. Ha kalandvágyó vagy, itt a helyed!

A természet ébredésével a Budakeszi Vadasparkban is beindul az élet: ha kedveled a magasságot és izgalmakat, már birtokba veheted a Kalandparkot, a Parasztudvar háziállatainál a tavaszi ellések időszaka van, a vadasparki lakók téli álmukból ébrednek. A vadasparki élményed pedig egy rendhagyó programnak köszönhetően válhat teljessél: a kalandtúra során az állatok éjszakai életébe nyerhetsz betekintést a tavaszi erdő ölelésében.

Záróra után a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark áprilisban és májusban éjszakai szakvezetést szervez gyerekeknek és felnőtteknek. Az alkonyat után induló túra során szakvezető segítségével ismerkedhetsz meg a Kárpát-medence őshonos állatainak ritkán látható, ám mozgalmas éjszakai életével. Fény derül többek között arra, hogy mitől csillog fényesen az éjszakai állatok szeme, hogyan szerzik meg zsákmányukat a baglyok vaksötétben, vagy melyik állathoz tartozó hangokat lehet hallani az erdőben az éj leple alatt. A szakvezetésen nemcsak a ritkán mutatkozó erdei állatokhoz kerülhetsz közelebb, de az elsajátított ismeretek birtokában erdőjáráskor önállóan is beazonosíthatod a különböző neszezések, horkantások és csörtetések forrását.

vaddisznó fesztivalok.info
Budakeszi Vadaspark – Vaddisznók
képforrás: Budakeszi Vadaspark, fotó: Surányi Linda

Időpontok: 2022. április 1. ● 2022. április 15-én 18 óra ● 2022. április 22-én 19 óra ● 2022. május 6-án 19 óra

Megjegyzés: A program körülbelül 2–2,5 óra hosszú, a maximális létszám 50 fő.
Jelentkezni előregisztrációval lehet a vadaspark honlapján megadott e-mail címen: joba.katalin@bkvp.hu

További információ a Budakeszi Vadaspark weboldalán: https://budakeszivadaspark.hu/hirek/2020-ejszakai-szakvezetesek

Nyitókép: Macskabagoly, képforrás: Budakeszi Vadaspark, fotó: Surányi Linda

Oszd meg másokkal is az eseményt!