MOZDULJ KI!,  Szabadidő

BRINGATÚRÁK a Skanzenben

Ősszel is lesznek tematikus bringatúrák Szentendre mesés lankái között, a hazánk jellegzetes tájainak népi építészetét, lakáskultúráját és életmódját bemutató Skanzen területén.

Szeptemberben is folytatódnak a vezetéssel egybekötött biciklitúrák a Skanzen portái között, melyek minden alkalommal más-más tematika mentén indulnak. Ha érdekel valamelyik téma, s szeretnéd ilyen formában bejárni a szabadtéri múzeum területét, akkor regisztrálj mihamarabb!

Bringatúrák a Skanzenben
képforrás: Szabadtéri Néprajzi Múzeum

A túrák hosszúsága: kb. 1,5 óra ● Indulás: 11 óra ● Maximális létszám:
25 fő / túra ● Biciklibérlés: a múzeumban kerékpár bérlésére korlátozott számban van lehetőség ● Regisztráció: a részvétel minden esetben előzetes regisztrációhoz kötött

Tematika / Időpontok

Az emberélet határai
Az emberi élet szakaszait, a születés, a keresztelő, az esküvő és a temetés különböző szokásait, jellegzetességeit ismerheted meg.
Időpont: szeptember 12., október 31., november 1.

Szentendrei Skanzen, gyerekágy
képforrás: Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Malomtúra
A túra során láthatod a múzeum különböző típusú malmait (kézi-, vízi-, szél-, szárazmalom), többségüket működés közben is. Kiderül, hogyan lesz a búzából kenyér, és mitől „ördöngős” a molnár.
Időpont: szeptember 13., október 10.

Szentendrei Skanzen, Dusnoki szélmalom
képforrás: Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Emlékszel?
Az Alzheimer Világnaphoz kapcsolódó bringatúra. A demencia egyik legismertebb típusa az Alzheimer-kór, aminek jellemzője, hogy már korai stádiumban memóriaproblémák lépnek fel. Vajon miért alakul ki ez a betegség? Mit tehetünk ellene? Hogyan segíthet mindebben a múzeum? A túra során megismerheted a múzeum demenciával élők számára készített programját is.
Időpont: szeptember 26.

Gyerektúra
Milyen volt régen gyereknek lenni? Milyen volt az iskola, mivel játszottak? Megismerkedhetsz a gyerekek feladataival, életével, megtudhatod, hogy aludtak, volt-e külön szobájuk. 
Időpont: szeptember 27., október 11.

További információ: skanzen.hu

Nyitókép: Szentendrei Skanzen, képforrás: Szentendre és Térsége TDM

Oszd meg másokkal is az eseményt!