Zsolnay Negyed fesztivalok.info
Koncert,  KULTÚRA

ÉLŐ KONCERTEK a Zsolnay Negyedben

A kiállítások megnyitása után a koncertek előtt is kitárta kapuit a Zsolnay Kulturális Negyed, így majd minden napra jut élő koncert kiváló előadókkal. A csodálatos negyed látnivalóinak a felfedezését így összekötheted egy-egy különleges koncertélménnyel is.

Programajánló

Május 20.
Az idén 50 éves Oláh Kálmán, a hazai jazzélet emblematikus figurája tölti meg először élettel a Zsolnay Negyed E78-as Koncerttermét. A Metronóm Jazz Klub keretében Oláh Kálmán ’50 és fiai című koncertjét hallhatod.

Május 21., 22., 23., 27., Pirogránit Esték
A szabadtéri programsorozatot a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarán tartják, ahol különleges előadók lépnek fel, miközben fényfestés színesíti az előadásokat. S ha hűvösebb az este, nem fogsz fázni a piknikpokrócokkal betakarózva.
● Május 21., Pop Swing & Soul
Három szín, három különleges előadó a könnyűzenei élet különböző területeiről: ezen az estén Falusi Mariann, Szűcs Gabi és Váci Eszter varázsol el. A három díva a nőiséget ünnepli, előadásukban megsokszorozódnak a zenei dimenziók, a többféle stílus és hangzás mégis egységet alkot a show mozgalmas, zeneileg fordulatos műsorában.

Falusi Mariann fesztivalok.info
Falusi Mariann
képforrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

● Május 22., Karinthy kabaré
Nevetés tölti meg a Pirogránit udvart a Karinthy kabaré című felolvasószínházi esten. Karinthy és kortársai elevenednek meg Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Hajdu Steve előadásában, közreműködik: Lovasi András.
● Május 23., Történetek mások életéből koncert
Szabó Benedek és a Galaxisok, pontosabban immár csak szimplán a Galaxisok zenélnek. A csapat ledobta láncait és frontemberük nevét, s októberben megjelentették fő művüket, a Történetek mások életéből című duplalemezt. Ez a különböző műfajokból, emlékekből és kontinensekből összehabart, színes és felszabadító világtérkép elevenedik meg.
● Május 27., népzenei koncert
A népzenéé lesz a főszerep a Zagyva Banda koncertjén. A csapat elmúlt tizenöt év alatt a hazai népzenei élet egyik meghatározó képviselőjévé vált.

Június 7.,
Dés László ad koncertet Szinetár Dóra közreműködésével a Kodály Központban.

Dés László fesztivalok.info
Dés László
képforrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Június 15.
Lajkó Félix és Balázs János koncertjét hallhatod. A Liszt-díjas hegedűművész improvizációival és világzenéjével, míg a Kossuth-díjas zongoraművész a klasszikus zenével lopta be magát a publikum szívébe. Közös koncertjük igazi zenei csemegét ígér.

A Pannon Filharmonikusok élő hangversenyeinek jelenlegi rendjéről a honlapjukon (https://www.pfz.hu) tájékozódhatsz.

TIPP! Kiállítások
A Zsolnay Negyed állandó kiállításai mellett nézd meg a következő kiállításokat is!
Az m21 Galériában május 20-tól látható a Plakátok/Posters 7×75 – 75 éves grafikusművészekkiállítása. Kiállítók: Árendás József, Baráth Ferenc, Felvidéki András, Gyárfás Gábor, Helényi Tibor, Molnár Gyula, Pinczehelyi Sándor. Ugyanitt, a kiállítótér másik részében zajlik május 22-től az Országos Kerámia Biennálé, amely a hazai kerámikusművészet legfrissebb alkotásait mutatja be.

Látogass el Zsolnay Kulturális Negyedbe, ahol a maszkhordás ellenére is mosollyal fogadnak.

Mosoly fesztivalok.info
képforrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

További információ: https://www.zsolnaynegyed.hu

Nyitókép: Zsolnay Negyed, Pirogránit udvar, képforrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Oszd meg másokkal is az eseményt!