Zsolnay Negyed fesztivalok.info
Komolyzene,  Koncert,  KULTÚRA

360 fokos fordulat a zenei élményben – ULTRAMODERN MINIKONCERTEK A ZSOLNAY NEGYEDBEN!

Magyarországon élő koncertfelvételeknél nem megszokott, a valódi koncertélményt minden eddiginél jobban megközelítő technikával varázsol fantasztikus hangulatú online koncerteket a pécsi Zsolnay Örökségkezelő új sorozata, a Zsolnay 360 – minikoncertek.
Premier 2021. április 21-én.

Zsolnay 360 – minikoncertek

A Zsolnay 360 – minikoncertek című sorozat keretében nem megszokott módon, az előadás teljes atmoszféráját rögzítik 360 fokban. A technológia révén online részese lehetsz az együttes tagjai között a koncertnek, ráközelíthetsz a neked tetsző részekre és kiválaszthatod, hogy melyik zenészt szeretnéd éppen látni – mindezt 4K felbontásban.

„Ezt a kameratechnikát itthon eddig néhány videoklipben használták, de erre tervezett koncertről nem tudok; külföldön pedig olyan zenészek alkalmazzák, mint az A-ha, a Depeche Mode és az AC/DC” – mondta el Laurer Tamás műszaki osztályvezető.

A Zsolnay Örökségkezelő az élő kulturális élményeket nélkülöző időszakban olyan különlegességgel szolgál, amiben úgy érezheted, hogy szinte a zenészek között vagy. Forgathatod a teret, így részese lehetsz az eseménynek, ráadásul olyan módon, ami itthon még alig ismert.
A koncertfelvételek Pécsett, a Zsolnay Negyed varázslatos szabadtéri területein, illetve rossz idő esetén a Kodály Központban készülnek.

Premier: április 21-én 19 órakor

Az első minikoncerten a Kéméndi Trió (Györfi Anna – ének, Kéméndi Tamás – harmonika, Szűcs Péter – gitár) népszerű sanzonjait és népzenei feldolgozásait hallhatod. A premier dátuma: április 21., 19 óra.

Kéméndi Trió
képforrás: Zsolnay örökségkezelő Nkft.

A sorozat hetente jelentkezik, olyan fellépőkkel, mint a Pannon Filharmonikusok zenészeiből alakult kamara vonószenekar Dés Lászlóval, a Kubalibre, vagy a Pécsi Balett.

Az előadások Youtube-on követhetők ingyenesen az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=w5hzlB8q3pY
A teljes élmény érdekében ajánlott nagy felbontást választani!
A feltöltéstől számított 30 napig látható minden elkészült minikoncert.

További információ: https://www.facebook.com/zsolnaynegyed

Nyitókép: Zsolnay Kulturális Negyed, képforrás: Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

Oszd meg másokkal is az eseményt!