Virsky táncegyüttes
KULTÚRA,  Tánc

VIRSKY-turné Magyarországon

Tavsszal hazánkban turnézik a világhírű VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes

A speciális helyzet ellenére 2023. április 17–30. között hazánk nagyvárosaiban 13 alkalommal lesz látható a 85. születésnapját ünneplő VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes egyedi táncprodukciója.
85 év ● 60 táncos ● 50 díj ● 1 név, amely átírta a tánctörténelmet

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 70 országban vendégszerepelt világszerte – 85. születésnapját ünneplő együttes 2023-ban a speciális helyzet ellenére Magyarországra is ellátogat. 2023. április 17. és április 30. között Magyarország nagyvárosaiban, 13 alkalommal lesz látható az egyedi táncprodukció.

A VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttest 1937-ben Pavlo Virsky és Mykola Bolotov alapította. A Virsky Együttes táncprodukciói ötvözik a történelmi ukrán tánchagyományokat és az új táncstílusokat. Lélegzetelállító, hihetetlen, a gravitációt meghazudtoló művészet – a Virskynél a varázslat maga a realitás!

A név, amely átírta a tánctörténelmet!

A 85 éves VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét.

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 70 országban vendégszerepelt: felléptek többek között az Egyesült Államokban, Vietnámban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban. Amerikában és Kanadában több millió tengerentúli néző tapsolt percegik a nagyszerű koreográfia láttán.

A New York Times egészen egyszerűen az alábbi kritikával illette az együttest: „Lélegzetelállító, hihetetlen a gravitációt meghazudtoló művészet!”

A magyarországi turné állomásai

Április 17., Kecskemét (A Hírős Agórája)
Április 18., Pécs (Kodály Központ)
Április 19., Győr (Olimpiai Sportpark – Multicsarnok)
Április 20., Gödöllő (Művészetek Háza)
Április 21., Budapest (Erkel Színház)
Április 22., Budapest (Erkel Színház)
Április 23., Debrecen (Kölcsey Központ)
Április 24., Keszthely (Balaton Színház)
Április 25., Szekszárd (Babits Mihály Kulturális Központ)
Április 26., Békéscsaba (Csabagyöngye)
Április 27., Miskolc (Művészetek Háza)
Április 28., Szombathely (Agora Savaria)
Április 29., Szolnok (Aba Novák Kulturális Központ)

Az előadás időtartama: 2 x 50 perc.

További információ: http://concerteurope.hu/concert-europe/hu/event/virsky-ukran-allami-nepi-egyuttes/

Nyitókép: Virsky együttes, képforrás: press

Oszd meg másokkal is az eseményt!