kiállítás fesztivalok.info
Kiállítás,  KULTÚRA

VADÁSZAT ÉS VADÁSZFEGYVEREK MAGYARORSZÁGON

Megnyílt a Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon című kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, ahol egy erdő épült fel a szalagszerű vitrinsorok mentén.

Már látható a Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon tárlat a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, mely az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérő rendezvénye.

Erdő a vadászati kiállításban

Ennek a monumentális és elképesztő hangulatot biztosító tárlatnak a megjelenését Czeglédi Lajos diplomás iparművész tervező álmodta meg, aki 20 éves tapasztalatát és a kiállításokra való rálátását egyfajta kortárs művészeti alkotásként teljesítette ki a tárlatban. A múzeum historizáló, impozáns belső tereibe szalagszerű, közel 70 méter hosszú vitrinsávot, mögé pedig monumentális, 20 köbméternyi fából megalkotott installációt valósított meg.

Időutazás a honfoglalástól napjainkig

A kiállítás tematikáját kronológia szerint építették fel, tehát a honfoglalástól kezdve a napjainkig ismerheted meg a vadászat célját és módját, s láthatod a vadászat míves tárgyait, a különböző vadászfegyvereket.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeinek legszebb műtárgyai először szerepelnek közös kiállításban, olyan részletgazdag képet festve a magyar vadászat történetéről, amelyre mindeddig még nem volt példa.

fegyver fesztivalok.info
Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon
képforrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

VADÁSZAT ÉS VADÁSZFEGYVEREK MAGYARORSZÁGON – kiállítás
2021. augusztus 25. – december 31., Budapest (Magyar Mezőgazdasági Múzeum)

https://www.mezogazdasagimuzeum.hu/kiallitasok/vadaszat-es-vadaszfegyverek-magyarorszagon

További információ: https://www.mezogazdasagimuzeum.hu

Nyitókép: Vadászat és Vadászfegyverek Magyarországon c. kiállítás, képforrás: Salisbury

Oszd meg másokkal is az eseményt!