Szent György-hegy piknik
Kiállítás,  KULTÚRA

AZ ÁTMENETISÉG EMLÉKMŰVEI

Szabadtéri kiállítás a Szent György-hegyen

Július 2-án lehull a lepel az Umwelt Művészeti & Tudományos Nyári Akadémia művészeinek idei munkáiról: egy túra keretében sorban megnézheted és bejárhatod az elkészült alkotásokat a Szent György-hegyen. Az izgalmas munkák, tárgyak, installációk 2023 májusáig megtekinthetők egyénileg és vezetett túrák keretében.

Elgondolkodtató, izgalmas, kísérleti, olykor meghökkentő szabadtéri szobrokkal, installációkkal lesz tele idén nyáron a Szent György-hegy kisapáti oldala. Lesz 3D nyomtatott tehéntőgy, mely az állatok gépként való hasznosítására utal, bio-szobor, mely az emberi vizeletből állít elő energiát, video- és hanginstalláció, borász-madárijesztő printek és még sok-sok érdekesség, melyeket egy séta során lehet felfedezni.

Az Umwelt Art & Tudományos Nyári Akadémián résztvevő művészek a társadalmi és környezeti fenntarthatóság ironikus és radikális megközelítéseivel szembesítenek, miközben munkáikon keresztül a természeti formák és a társadalmak normák mulandóságáról elmélkednek.

Az Umwelt helyszíne minden évben a Szent György-hegy – a Balaton régió vulkanikus borhegye. A rendezvény egy 12 napos alkotói alkotótáborból áll, amely művészeket, tudósokat és diákokat lát vendégül. Ehhez csatlakozik a szabadtéri kiállítás, ahol transzdiszciplináris, multimediális művészeti alkotásokkal várnak, mégpedig egy hegyi séta állomásaiként.

A kiállításról

A workshop eredménye Az átmenetiség emlékművei című kiállítás, melyet 2022 június és 2023 május között lehet bejárni, megtekinteni.
Látható lesz például Fabricius Anna fotográfus A madárijesztő módszerei című munkája, mely egy nagyméretű fotósorozat, amely a madarakat elriasztó tárgyakkal felszerelkezett borászokat ábrázol. Simona Koch német multimédia művész a Köztes létezés logikája című video- és hanginstallációja a környezetről való közös diskurzus, workshop eredményeit dolgozza fel. Lilla von Puttkamer festő, multimédia művész A mindennapi élet oltára című installációja antropológiai módszerek segítségével vázol fel egy közösség-portrét. Szalai Dániel izgalmas gondolatkísérlete Az egység,amely egy 1:1 méretarányú 3D-ben nyomtatott tehéntőgy. A hegyen elhelyezett műalkotás kihívás a néző számára, mivel egy technológiai egységként hasznosított élőlényt mutat be. Látható lesz emellett Laura Beloff (bio-art, mesterséges biológia) Pisilőpont című installációja, mely egy multiszenzoriálisan érzékelhető toalett-szobor, ahol az emberi vizelet egy LED égőt aktivál.

Résztvevő művészek: Laura Beloff (FI), Dezső Renáta (HU), Fabricius Anna (HU), Horváth Gideon (HU), Charlotte Jarvis (UK), Simona Koch (DE/A), Lilla von Puttkamer (DE/HU), Süveges Rita (HU), Szalai Dániel (HU), Zilahi Anna (HU)

AZ ÁTMENETISÉG EMLÉKMŰVEI – kiállítás
2022. június 2. – 2023. május 31., Kisapáti (Szent-György-hegy)

https://www.umwelten.art

További információ: a Kisapáti Kultúrházban, valamint a https://www.umwelten.art oldalon.

Nyitókép képforrás: Umwelten Art – press

Oszd meg másokkal is az eseményt!