Könyv fesztivalok.info
Könyv,  KULTÚRA

SIKERKÖNYVEK a Booklin toplistájáról

A Bookline áprilisi toplistája arról árulkodik, hogy az olvasók szívesen bővítették ismeretüket a történelem és természettudomány terén, de továbbra is népszerűek a gyerekkönyvek. A lista első helyén még mindig Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyve áll, a második helyen Robert Galbraith Zavaros vér című regénye szerepel, a dobogó harmadik helyét pedig Matthew McConaughey szerezte meg Zöldlámpa című írásával.

Áprilisi toplista

Orvos-Tóth Noémi
ÖRÖKÖLT SORS – Családi sebek és a gyógyulás útjai

A könyv a 2018-as megjelenése óta a sikerilisták élén áll. Könyvében mindenki számára érthető módon mutatja be a transzgenerációs elmélet alapvetését, miszerint sorsunkat elődeinktől örököljük. A könyv sikere azonban leginkább abban rejlik, hogy a szerző segítséget nyújt a múlt sebeinek feltárásában, megismerésében.

Robert Galbraith (J.K. Rowling írói álneve)
ZAVAROS VÉR

A Bookline sikerlistájának második helyét áprilisban ez a krimiszerezte meg. A majdnem 1000 oldalas olvasmányban Cormoran Strike magánnyomozó újabb ügyét ismerheted meg, amely negyven éve megoldatlan, de a mai napig kísért. A könyv a Cormoran Strike-sorozat ötödik és egyben a legizgalmasabb része.
Robert Galbraith J.K. Rowling, a Harry Potter-sorozat és az Átmeneti üresedés szerzőjének írói álneve. A négy előző Strike-regény – a Kakukkszó, A selyemhernyó, a Gonosz pálya és a Halálos fehér – mind az angol és a nemzetközi eladási listák első helyéig jutottak.

Matthew McConaughey
ZÖLDLÁMPA

A toplista harmadik helyét Matthew McConaughey, az Oscar- és a Golden Globe-díjas amerikai színész szerezte meg, aki első, Zöldlámpa című könyvében sajátosan izgalmas stílusban tárja elénk gondolatait az élet kihívásairól, és arról, hogy e kihívásokat leküzdve hogyan kaphatunk zöld utat az élethez.
„Brutális finomságok, szépségek, elhasalások. Szerelmeslevél az élethez… Belátásaim és meglátásaim, ráérzéseim és megérzéseim, lazaságaim és cikiségeim. Brutális finomságok, igazságok és szépségek. Megúszások, lebukások és elhasalások, ahogy az élet akadálypályáján próbáltam szlalomozni…
Ez a könyv a zöldlámpákról szól, és arról, hogy a sárga és a piros is előbb-utóbb zöld lesz.”

Történelmi írások

Eddie Jaku
A VILÁG LEGBOLDOGABB EMBERE

Önéletrajzi könyv, amelyben a – haláltábort is túlélt – szerző bebizonyítja, hogy a boldogság igenis döntés kérdés

Eva Mozes Kor
AZ AUSCHWITZI IKREK

Mirjam több mint a testvérem. Ő a másik felem. A túlélésünk függ egymástól.
Éva és Mirjam az életüket köszönhetik annak, hogy ikrek. Ám könnyen lehet, hogy ami rájuk vár, az a halálnál is rosszabb.

Heather Dune Macadam
999 FOGOLY
– Az első auschwitzi női transzport története
1942. március 25-én csaknem ezer fiatal, szlovákiai zsidó lány – köztük sok tizenéves – szállt vonatra Poprádon. Tele kalandvággyal és hazaszeretettel, a legjobb ruhájukban intettek búcsút a szüleiknek. Azt mondták nekik, hogy csak néhány hónapra mennek, gyárban dolgoznak majd…

Hatos Pál
ROSSZFIÚK VILÁGFORRADALMA

A „dicsőséges 133 nap” időszaka.

Természettudományos írások

Peter Wohlleben
A FÁK TITKOS ÉLETE / A TERMÉSZET JELBESZÉDE

A népszerű erdész és természetvédő írásaiban a természet rejtett oldalát tárja fel, hiszen a fák titkos életébe és a természet jelbeszédébe enged betekintést.

David Attenborough
EGY ÉLET A BOLYGÓNKONA szemtanú vallomása – és látomás a Föld jövőjéről

A világ legismertebb és legnépszerűbb brit természetfilmesének, Sir David Attenborough-nak  vallomása, véleménye, látomás a Föld jövőjéről.

Gyermekkönyvek

Fiala Borcsa
KALANDOK AZ ERDŐ

A könyv a kamaszoknak ad útmutatót egy izgalmas nyárhoz.

Beatrix Potter
Nyúl Péter és barátai

A könyv különlegessége, hogy tartalmazza az összes főhőshöz köthető mesét, valamint négy posztumusz történetet is.

Bartos Erika
BUDAPEST KÖRNYÉKE

A hónap legkedveltebb gyerekkönyve a fővároshoz közeli helyszíneket bemutató mese.

Válogass Te is a sok jó könyv között!

További információ: https://libribookline.com

Képek forrása: Bookline – web
Nyitókép képforrás: pixabay.com

Oszd meg másokkal is az eseményt!