újcirkusz fesztivalok.info
EGYÉB,  KULTÚRA

SOLUS AMOR / Csak a szeretet

A Recirquel társulat ünnepi előadása

A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szól a Recirquel ünnepi produkciója, amely a a Non Solus című előadással kezdődő, majd a My Land-del folytatódó sorozat harmadik, befejező része.

A Vági Bence művészeti vezető által rendezett darab a „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás, amelyben a cirkusz, a klasszikus balett, a kortárs tánc és a színház elemei remek aránnyal keverednek és kiteljesednek. Miközben az akrobatika elkápráztat és az ámulatba ejt, a tánc lehetőséget ad az elmélyülésre, az önkifejezésre, a történetmesélésre.

Csak a szeretet

Solus Amor nem egy történetet mond el, hanem a szeretet különféle rétegeit vizsgálja: így a szerelem és a gyűlölet változatait vagy például hogyan lehet a természettel egyensúlyban élni. Ebben az előadásban a cirkusz és a tánc mellett a bábművészet is megjelenik: vagyis az ember mellett egy mitikus medvebáb alakjában látható a színpadon az állat is. Janni Young világhírű dél-afrikai bábtervező alkotásának mozgását táncosok irányítják.

A látvány és a világszínvonalú trükkök az elmélyülés és az ámulatba ejtés kettősségét segíti, ahogy a darabhoz egyedileg komponált zene, a különleges díszletek és a speciális technika is. Például a légiesség érzését keltik a díszleten túl a különféle cirkuszi levegőzsáner-számok – gurtni, lebegő kínai rúd , vagy a speciális reptető-technikák. Meghatározó szerepet játszik a zene is, amelynek hangzásvilága Szirtes Edina zeneszerzőnek és Terjék Gábor sound designernek köszönhető.  

SOLUS AMOR
2023. december 20., 21., 22., 23., 27., 28., 30., 31., Budapest (Müpa)
https://recirquel.com/hu/show/solus-amor

További információ: https://recirquel.com, https://www.facebook.com/Recirquel

Nyitókép képforrás: Recirquel, fotó: Hirling Bálint

Oszd meg másokkal is az eseményt!