Rákász Gergely fesztivalok.info
Komolyzene,  KULTÚRA

Vár- és kastélypiknik RÁKÁSZ GERGELLYEL

Lords of the Organ – „castle edition”

Exkluzív helyszíneken minden korábbinál színesebb műsorral vár a Lords of the Organ-sorozat ötödik évadja. Rákász Gergely orgonaművész vár- és kastélyparki piknikre invitál: biztonságos körülmények között, szabadtéren, a fűben leheveredve, egy pohár borral a kézben elengedheted magad, s hagyhatod, hogy Bach, Sosztakovics, Beethoven vagy Vivaldi dallamai magával ragadjanak.

Már megszokhattad, hogy Rákász Gergely koncertjei nem szokványosak, minden alkalommal valami újra számíthatsz. Így van ez most is: a nyitást követően a legbiztonságosabb körülmények között, szabadtéren élvezhesd az orgonajátékát, mégpedig a lehető legszebb hátterek előtt. Ehhez Magyarország frissen felújított kastélyainak és várainak udvarát választotta a művész. Így nemcsak a zenét és az orgonajátékát élvezheted, hanem ezeréves múltunkat, szép és kalandos történelmünket is megismerheted.
A csodás helyszínek mellett a koncertműsor is igen változatos lesz, valamint minden helyszínen más vendéggel lép fel. Bemutatkoznak fiatal tehetségek, akiket a művész alapítványa támogat, színészbarátok, akik mint várurak köszöntenek, de jönnek cirkuszi művészek is, hogy felelevenítsék a várkastélyok egykori életét.

Ha kulturális szabadtéri programot keres, akkor Rákász Gergely egy varázslatos történelmi utazásra invitál, akivel együtt birtokba veheted azokat a szépséges várakat és kastélyokat, amelyek az elmúlt években újultak meg.

A Lords of the Organ nyári turné – eddigi – állomásai

● Tata, Esterházy-kastély (június 11., 20.30 óra)
● Mosonmagyaróvár, Vár (június 26., 20.30 óra)
● Kápolnásnyék, Halász-kastély (július 17., 20.30 óra)
● Somogyvár, Szent László Nemzeti Emlékhely (július 18., 20.30 óra)
● Ozora, Ozorai Pipo vára (július 31., 19 óra)
A lista folyamatosan bővül, érdemes többször visszatérted művész oldalára.

További információ: http://www.rakaszgergely.hu, https://www.facebook.com/rakaszgergely

Nyitókép, képforrás: Rákász Gergely

Oszd meg másokkal is az eseményt!