Könyv,  KULTÚRA

Óriási siker a TOKAJ GUIDE

Április 9-től elérhető lesz Ripka Gergely TOKAJ Kalauz GUIDE című könyvének negyedik kiadása, miközben a harmadik kiadás egy rangos, nemzetközi elismerés kapujában várakozik.

Borászati és turisztikai kalauz a Tokaji borvidéken

A független, kétnyelvű kiadvány a legfontosabb történelmi borvidékünk, a Tokaji borvidék legátfogóbb és legnaprakészebb kalauza. A 150 meghatározó borászat mellett a környék mindazon látványosságait is bemutatja, amelyek a minőségi kikapcsolódáshoz szükségesek: így például a legjobb éttermek és szálláshelyek mellett tartalmazza a legszebb kirándulóhelyeket is, valamint a gasztronómiai programok ajánlása mellett találsz benne katalogizált borértékeléseket és évjáratleírásokat, informatív térképeket a településekről és dűlőkről, ahol tényleg bárki megtalálhatja a számára ideális turisztikai és egyéb célpontokat.

Újdonságok a negyedik kiadásban

A kalauz korábban nem vagy alig tartalmazott borleírásokat és borélményeket, amivel a mostani kiadás bővült. Az idei kiadás a Tokajért dolgozó nőknek lett dedikálva, ezért olvashatsz benne egy mélyinterjút Caroline Gilbyvel, a nemzetközi hírű borszakíróval, akit többek között a magyar borokért végzett munkája elismeréseként megválasztottak a Borászok Barátjának, valamint Bodó Judittal, aki 2020-ban a legjobb ötven borász közül bejutott a Top öt borász közé a Borászok Borásza megmérettetésen. Mellette számos látványos infografikával és térképpel bővült még a kötet, ahogy 30 újabb pincészet is helyet kapott a kiadványban, így most már összesen 150 borászatot ismerhetsz meg.

Ripka Gergely: Tokaj Guide

Ripka Gergely TOKAJ Kalauz GUIDE című kötetét 2021 januárjában a világ egyik legnagyobb gasztronómiai és italkönyves seregszemléjének – Gourmand Awards for Drink Culture – döntősei közé választották. A többfordulós megmérettetésen a Tokaj Guide a European Wine (Európai bor) kategóriában a legjobb négy közé került, ami magyar könyvnek korábban még nem sikerült. Végső győztest júniusban hirdetnek, Párizsban.
„Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyém” (Ripka Gergely)

A könyvet mára nemzetközi viszonylatban mérve is jegyzik: fontos kalauzzá vált a borkedvelők számára. A Scolar Kiadó gondozásában készülő kalauz negyedik kiadása áprilisban kerül bemutatásra.

Borrajongók figyelem! Megjelenés: április 9-én. Addig is előjegyezhető kedvezményesen!

Ripka Gergely: TOKAJ GUIDE, 566 oldal, 5000 Ft, Scolar Kiadó

Forrás: Borászportál.hu

Nyitókép: Tokaj Guide, képforrás: boraszportal.hu

Oszd meg másokkal is az eseményt!