Múzeum+ fesztivalok.info
Kiállítás,  KULTÚRA

MÚZEUM+

Egy este Szinyeivel

Előadások, zene, tárlatvezetések, workshop, finom borok… Idén az első Múzeum+ programot február 16-án, szerda este élvezheted a Magyar Nemzeti Galériában.

A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria közös szervezésű, hosszított nyitvatartású, nagy sikerű programsorozatát idén szerdánként tartják. A jó hangulatú eseményeken a két intézmény állandó gyűjteményeivel és időszaki tárlataival ismerkedhetsz, melyeknek fókuszában ezúttal azok a társadalom egészét foglalkoztató gondolatok állnak, amelyek meghatározzák mindennapi életünket is. Tiszteljük egymást és a világot, felelős magatartás a természeti környezetünk iránt, a fenntarthatóság, az innovatív megoldások keresése, stb.

Szinyei Merse Pál modernsége február 16-án

A február 16-i est programjának középpontjában az innováció és az újjászületés gondolatköre áll. A Múzeum+ programon a Szinyei-kiállításhoz kapcsolódóan Szinyei Merse Pál modernségét ismerheted meg a kurátori tárlatvezetések során, míg az állandó kiállításokban forradalmi művészcsoportokat mutatnak be. Az egész estés zenei aláfestést Antal Gábor jazz-zongorajátéka adja, egy kreatív workshop keretében a hagyományos eszközöket mellőzve játékosan alkothatsz a mágnes erejével, de hallhatsz előadást a restaurálás szolgálatába állított technológiai fejlesztésekről és Szinyei műkereskedelemben elfoglalt helyéről is. A programok mellett a gasztronómiai fogások, finom borok és forró teák is garantálják, hogy felejthetetlen estet tölts el a múzeumban.

A programra siketeket és nagyothallókat is várnak egy, a Delacroix-tól Vasarely-ig című kiállításban tartott jelnyelves tárlatvezetésre.
Az esten az Idilltől a végzetig. 200 éve született Molnár József és A látható láthatatlan. Válogatás Hollán Sándor Szépművészeti Múzeumnak adományozott műveiből című időszaki kiállítások is megtekinthetők.

További információ: https://mng.hu/programok/muzeum

Nyitókép képforrás: Magyar Nemzeti Múzeum

Oszd meg másokkal is az eseményt!