Carson Coma
Film,  Komolyzene,  Koncert,  KULTÚRA,  Tánc

ÚJ TÉLI PROGRAMOK A MÜPÁBAN

Újabb nagyszerű előadásokkal bővül a Müpa téli kínálata: jubileumot ünnepel a Sebő együttes, világpremierre készül a Söndörgő, visszatérnek a népszerű tánc- és újcirkuszi produkciók, újabb fejezetéhez érkezik a Müpamozi és a fiatalok egyik kedvenc zenekara is különleges műsorral készül. 

Világpremier és jubileum is lesz a Müpa téli programjai közt

Az idén 75 éves Sebő Ferenc 1972-ben indította útjára a Sebő együttest. A zenekar a Müpában ünnepeli fennállásának 50. évfordulóját meghívott vendégeivel, mások mellett Sebestyén Márta, Gryllus Dániel és Jordán Tamás körében.

Világpremierre készül a kirívó virtuozitásáról és lehengerlően friss előadásmódjáról ismert Söndörgő, akik ez év áprilisában rögzítették legújabb lemezük anyagát régi zenészbarátjukkal, Chris Potter jazzszaxofonossal. Az izgalmas szerzeményeket a Müpa hallhatod először élőben.

A francia-algériai csellista-énekes Nesrine zenéje nem ismer határokat: a virtuóz csellójátékot erőteljes énekhanggal és az észak-afrikai zenei tradíciókkal összeházasító művész egyedi hangzásvilágot hozott létre, ami tökéletesen illik a jazzmuzsika finom alapszövetébe.

Nesrine
képforrás: Müpa – press, fotó: Nerea Coll

Magyarország legnépszerűbb latin zenekara, a Los Orangutanes  igazi latin fiesztát varázsol a színpadra, ahol a tőlük megszokott cumbia mellett a latin zenei világ egyéb műfajai is teret kapnak: Venezuelától Kubáig Latin-Amerika szinte minden szeglete képviselteti majd magát. 

együttes
Los Orangutanes együttes
képforrás: Müpa – press

A Jazzműhely következő koncertjén Kaltenecker Zsolt és Markó Ádám dinamikus jazzduója invitál egyedülálló zenei utazásra. Az új dalok és a szemkápráztató vizuális elemek mellett két meghívott vendég, a szerb származású David Maxim Micic gitáros, valamint Orsovai Reni énekesnő fokozza majd a hangulatot.

zenekar
Kaltenecker Zsolt és Markó Ádám jazzduó
képforrás: Müpa – press

Behumi Dóri és Pál Dénes újra felcsapja a daloskönyvet: tolmácsolásukban a 20. század magyar dalkincsei életkortól függetlenül mindenki számára befogadható és szerethető, modernebb hangszerelésben hangzanak el.

duó
Behumi Dóri és Pál Dénes
képforrás: Müpa – press, fotó: Csibi Szilvia

A fiatalok kedvence, a Carson Coma a nyári fesztiválok után végre a Müpába is megérkezik. Rendhagyó felállással, a Budapest Orchestra Project fúvószenekar tagjaival közösen egyszeri és megismételhetetlen big band hangulatot varázsolnak majd a Müpa hangversenytermébe.

Visszatér számos, az elmúlt években a Müpában debütált táncprodukció is: ismét látható lesz a FrenÁk Társulat tavasszal bemutatott darabja, a Secret Off Man, újra műsorra kerül a Győri Balett sikerprodukciója, a GisL, a Duna Művészegyüttes pedig a Szépséges Mezőség tájaira röpít majd el. Ismét látható lesz a Recirquel ember és anyaföld szoroskapcsolatát fókuszba állító előadása, a My Land is.

Müpamozi az olasz filmművészet egyik legnagyobb mestere, Federico Fellini univerzumában kalauzol majd, a Literáriumsorozatban pedig a József Attila-díjas Solymosi Bálint költői-írói termésébe nyerhetsz betekintést

Az új előadásokra már megvásárolhatod a jegyedet.

További információ: https://mupa.hu/jegyek-berletek/uj-teli-programok-2022

Nyitókép: Carson Coma, képforrás: Müpa – press

Oszd meg másokkal is az eseményt!