KULTÚRA

Most az online jelenlétét erősíti a BARTÓK BÉLA BOULEVARD

Új kezdeményezéssel erősíti online tevékenységét a Bartók Béla Boulevard. Amellett, hogy az utca szolgáltatói vallanak arról a közösségi média felületein, miért éppen a Bartókon nyitottak üzletet, vagy melyik termékükre éppen a legbüszkébbek, az utca szolgáltatói, vendéglátóhelyei két-két napra birtokba veszik a Bartók Béla Boulevard közösségi médiacsatornáit.

Egy kérdés – Egy válasz

Elindult a Bartók Béla Boulevard új online népszerűsítő sorozata, amelynek keretében az utca szolgáltatói egy-egy kérdésre adnak választ. Első ízben a K.A.S. Galériát kérdezték meg arról, melyik eddigi kiállításukra a legbüszkébbek.

K.A.S. Galéria
képforrás: Bartók Béla Boulevard

A galériában az elmúlt több mint 30 évben átlagosan évi 15 kiállítást tartottak, így a mintegy 500 kiállításból nehéz kiemelni egy kedvencet. Éppen ezért egy friss kiállításra esett a választásuk, amelyet 2020-ban, a pandémia ideje alatt rendeztek meg Válogatás az elmúlt 30 év műtárgyaiból címmel a K.A.S. Gyűjtemény mintegy 30 éves anyagából szemezgetve. A gyűjtemény egy korszak lenyomata a gyűjtő, a mecénás és a galéria tulajdonosa, Nyakas Ilona szemszögén keresztül. Ahogy pedig ő maga megfogalmazta: „Függő vagyok. Művészetfüggő. Nem akartam magamnak műveket venni. Nem vagyok felhalmozó típus. Az első vétel szinte szándékom ellenére valósult meg. Történt ugyanis, hogy 1986-ban O.P.G. éjjel 2-kor becsöngetett, és közölte, hogy megfestette élete legjobb képét. Becipeltük ketten a méretes képet, majd a munkán kívül a taxit is kifizettem.” Mint hozzátette, olyan művészbarátokkal indult a dolog, akiknek szűk volt a kalitka.

1989-ben a rendszerváltás pillanatában indította be Nyakas Ilona a K.A.S. Galériát, mellyel eredetileg az állami mecenatúra és az önmagát menedzselni nem tudó művészek közötti űrt kívánta kitölteni.

Legközelebb a Hadik Kávéház, majd a Kelet Kávézó és Galéria válaszait olvashatod el néhány izgalmas, a helyekről készült fotó társaságában: előbbi azzal büszkélkedik majd, menyire hálásak a vendégek, hogy az ételek mellé irodalmi kvíz is kerülhet a rendelésnél, utóbbi pedig az elvitt és cserébe hozott könyvekre a legbüszkébb.

De az is kiderül például, hogy mi volt a legszívmelengetőbb vásárlói visszajelzés a pandémia óta a Faur Zsófi Galéria számára.

Ismerd meg a BBB szolgáltatóit!

Február elejétől a Bartók Béla Boulevard szolgáltatói két-két napra átveszik az irányítást a BBB közösségimédia-felületei felett, hogy a videók és fotók segítségével megismerhesd kedvenc szolgáltatód dolgos mindennapjait, láthasd, hogy rendeznek be egy kiállítást, csapolják a sört vagy éppen főzik meg a finom vasárnapi ebédet.

Elsőként az Óvóhely Kultúrbunker engedett bepillantást az életébe. Az egyik videójában például körbevezette a látogatókat, akik így az egyébként homályba merülő színpad mögötti világot is megismerhették, de azt is megtudhatták, mi az a verszsákbamacska.

A Kredenc Műterem is megmutatta magát: ismertette milyen workshopokból lehet válogatni náluk. Például online képzésen az ötvösmesterségek valamelyikébe is belekóstolhatsz.

Ha többet szeretnél tudni a BBB életéről, a vendéglátóhelyekről, kávézókról, galériákról, szeretnéd megismerni a szolgáltatókat, a Facebook-oldalukon számos információt, érdekességet begyűjthetsz.

További információ: https://www.facebook.com/BartokBelaBoulevard

Nyitókép: Bartók Béla út, 11. kerület, Képforrás: Bartók Béla Boulevard

Oszd meg másokkal is az eseményt!