cirkusz
GYEREKEKNEK,  KULTÚRA

MELYIKET A KILENC KÖZÜL?

Cirkuszi karácsonyi mese Jókai Mór novellája alapján

A Fővárosi Nagycirkusz új karácsonyi produkciója Jókai Mór Melyiket a kilenc közül? című novellája alapján készült, melyben a cirkuszművészet, a zene, az ének és a színházművészet harmonikus szinergiáját élvezheted.

A Fővárosi Nagycirkusz új karácsonyi műsora egy összművészeti produkcióval segít ráhangolódni a legszentebb családi ünnepre és kiszakadni a mindennapok rohanásából. Az előadás a legnagyobb magyar író, Jókai Mór (1825–1904) Melyiket a kilenc közül? című elbeszélése alapján készült a Jászai Mari-díjas Fekete Péter rendezésében és Rátkai Erzsébet érdemes művész jelmezeivel. Egy varázslatos világba csöppenhetsz, ahol a legfontosabb értékek kelnek életre a cirkusz- és a társművészetek által.

Az előadás a csábításról és a tisztességről, az alázattal és szorgalommal elérhető boldogságról és a nagy sorscsapások között is mindent legyőző összetartásról szól. Pálcát tör a gazdagon megpakolt, de értékmentes karácsonyi ünnep felett. Közelségre, meghittségre, csendességre és nem utolsó sorban szerénységre csábít, tanít. Mindezt azért, hogy egy kicsit közelebb kerüljünk azokhoz az emberi értékekhez, melyre több ezer év távlatából is tanítani próbál minket e mélyen gyökerező kulturális ünnep.

A csodálatos karácsonyi mese a család minden tagját lenyűgözi: megható történetét a látványos artista produkciók, az ismert magyar színművészek és a fülbemászó dallamok tesznek felejthetetlenné.

A mesében többszörös cirkuszfesztivál-díjas művészek varázsolnak el, s a legjobb artista produkciók mutatkoznak be: így láthatsz zsonglőröket, létra- és kötélszámot, de lesz akrobatikus torna, cirkuszszám és tánc ötvözete, perzs, mutatványok magasdróton, s lesznek állatok is. A színészek közül játszik a darabban Szomor György, Faragó András, Dancs János, Maka Gyula… és még sokan mások.

Az előadást közel kilencvenszer mutatják be 2023. január 8-ig.

Az előadások időpontjait itt találod a jegyvásárlási lehetőségekkel együtt: https://fnc.hu/eloadas-idopontok/

Kiegészítő programok

Körtősbon Fesztivál a Fővárosi Állat és Növénykertben (október 15–16.)

Magasdrót-produkció a Fővárosi Nagycirkusz előtti téren (október 15. – november vége)
Az időjárási viszonyoktól függően a Fővárosi Nagycirkusz előtti téren az előadások előtt magasdrót-produkció borzolja a cirkuszbarátok idegeit. Két elképesztő kolumbiai artistaművész 7 méter magasságban, biztosítókötél és védőháló nélkül egyensúlyoznak a vékony drótkötélen.

MELYIKET A KILENC KÖZÜL? – a Fővárosi Nagycirkusz előadása
2022. október 15. – 2023. január 8., Budapest (Fővárosi Nagycirkusz)
https://fnc.hu/melyiket-a-9-kozul

További információ: https://fnc.hu/melyiket-a-9-kozul, https://www.facebook.com/nagycirkusz

Nyitókép képforrás: Fővárosi Nagycirkusz – web

Oszd meg másokkal is az eseményt!