Margitszigeti Színház fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  KULTÚRA,  Szabadtéri színház

MARGITSZIGETI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ 2024

Szédületes előadások 2024-ben

Opera, musical, balett- és táncelőadások, hazai kedvencek és nemzetközi fellépők gazdag kínálatával invitál a nyárba a Margitszigeti Szabadtéri Színház 2024-ben is a legkiválóbb hazai és külföldi művészek, társulatok közreműködésével.

A Margitszigeti Színház az ország legexkluzívabb szabadtéri nyári színháza, amely Budapest szívében, a Duna által körülölelt Margitszigeten találod. Budapest legnagyobb összművészeti fesztiválja, amely május, június, július és augusztus hónapokban több mint hetven programot kínál számos műfajban: így érkeznek előadások az operett, operagála, balett, kortárs tánc, musical, klasszikus zene, filmzene, jazz, pop, crossover koncert, világzene, folklór területértől.

Programelőzetes – 2024

Május 19.
MÁRIA EVANGÉLIUMA  – rockopera

A LantArt Produkció nagy sikerű produkciója, Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperájá 2024-ben új szereposztással tér vissza a Margitszigeti Színházba.

Május 25.
ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT – Film-Zene-Koncert

A DreamWorks nagysikerű animációs filmje, az Így neveld a sárkányodat! egy magával ragadó és különleges mese rengeteg humorral, tűzokádó sárkányokkal és fergeteges kalandokkal! A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér.
Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara

Június 4.
NYITÓKONCERT a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral (közreműködik: BALÁZS JÁNOS zongoraművész)

A Margitszigeti Színház minden évben nagyszabású eseménnyel, a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közösen ünnepli meg a Nemzeti Összetartozás Napját. 2024 nyarán Balázs János, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész csatlakozik a zenekarhoz. Liszt Magyar Fantáziája, Beethoven 5. Szimfóniája vagy az Örömóda népszerű művek mellett a műsor olyan ínyencséget is tartogat, mint a hazánkban még eddig nem hallott Garam-menti táncok Moyzestől.

Június 8.
A CSODÁLATOS MAGYAR JAZZ – a JAZZ és BOR ünnepe

A Magyar Jazz Szövetség gálaműsorán több mint 50 kiváló magyar jazz zenész lép színpadra. Többek között fellép: a Hot Jazz Band, a Budapest Ragtime Band, a BJC Big Band, Tony Lakatos, Horváth Charlie, Szőke Nikoletta, Borlai Gergő. Az egyedülálló zenei élményhez különleges borokat, sajtokat és más gasztronómiai csodákat kínálnak.

Július 20.
A HATTYÚK TAVA – kortárs balett a Ballet Preljocaj előadásában

A francia kortárs táncélet meghatározó alakja, Angelin Preljocaj Hattyúk tava koreográfiája varázslatos, ötletes, látványos, új szemmel nézi az ismert jeleneteket és figurákat, hogy új értelmet adjon nekik.

Július 30.
JONATHAN TETELMAN  – operagála

A szenvedélyes hangú, expresszív és szuggesztív hangú tenor, a Royal Opera House, Teatro Regio di Torino és a Gran Teatre del Liceu után, először ad egész estés, önálló koncertet Magyarországon.

KONCERTEK
Boban Marković Orkestar (június 11.) ● Anna And The Barbies 20 (június 22.) ● Kökény Attila & Rakonczai Viktor (július 13.) ● Cotton Club Singers & Hot Jazz Band (augusztus 1.) ● Caramel (augusztus 8.) ● 100 Tagú Cigányzenekar (augusztus 19.) ● Budapest Bár (szeptember 3.)

Tipp! Vedd meg a jegyed és biztosítsd be a nyári szórakozásodat a Margitszigeti Színház produkcióival!

TIPP! ADVENTI AJÁNDÉKKÁRTYA – 20-t fizet, 30-t vihetsz!
Részletek: https://margitszigetiszinhaz.hu/adventi-ajandekkartya

MARGITSZIGETI NYÁRI FESZTIVÁL 2024
2024.
 május 19.  – szeptember 3., Budapest (Margitszigeti Színház)
https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok

További információk: www.maritszigetiszinhaz.hu,
https://www.facebook.com/margitszigetiszinhaz

Nyitókép képforrás: Margitszigeti Színház, fotó: Éder Vera

Oszd meg másokkal is az eseményt!