KULTÚRA

Március az A38 HAJÓN

Közönség(ment)es Rejtő Jenő-esttel és slam poetry bajnokok velős szövegével indul a tavasz az A38 Hajón. Kortárs szerzők, dobbantó zenekarok, ámulatba ejtő színészek és spoken word mesterek érkeznek a fedélzetre márciusban is. A zene és irodalom különleges fúziója vár minden kedd este az A38 Hajó YouTube-csatornáján.

Március 2., 20 óra
Kemény Zsófi, Mészáros Péter és Bárány Bence triójával, országos slam poetry bajnokokkal kezdődik meg a tavaszi „agytakarítást” a hajón, s ágyaznak meg az „aha” élménynek.

Kemény Zsófi, Mészáros Péter és Bárány Bence
képforrás: A38 Hajó

Link: Beatz x Poe’s az A38 Hajón: Kemény Zsófi, Mészáros Péter, Bárány Bence – YouTube

Március 9., 20 óra
Közönség(ment)es Rejtő Jenő-esttel jelentkezik az Árnyjátékok-széria.

Rejtő Jenő
képforrás: A38 Hajó

Thuróczy Gergely szövegválogatása alapján Radó Denise és Harsányi Gábor színművészek elevenítik fel azt az irodalmi örökséget, melyen nemzedékek nőttek fel: Rejtő Jenő életműve és utánozhatatlan, abszurd fordulatai, bohózatai kerülnek a középpontba az Árnyjátékok márciusi epizódjában.
Link: Közönség(ment)es Rejtő Jenő-est harisnyakötőre és boxerre hangszerelve – Árnyjátékok az A38 Hajón – YouTube 

Március 16., 20 óra
A „kis Nobel-díjként” is emlegetett Európai Unió Irodalmi Díját magáénak tudó Horváth Viktor író és műfordító érkezik a Kiállítótérbe, akit Horváth László Imre kérdez többek között tanításról, motivációiról, történelmi regényeiről és jelenlegi munkáiról.

Horváth Viktor
képforrás: A38 Hajó

Link: Kortárs szerzők az A38 Hajón: Horváth Viktor – YouTube

Március 23., 20 óra
A Deck az A38 Hajón keretében a pop, a jazz, a funk és a folk stílusok határán mozgó miskolci Arrange Service lép színpadra.

Ozsváth Zsuzsi, Kemenes Henriette, Arrange Service
képforrás: A38 Hajó

A zenekar mellett Kemenes Henriette, a tavaly megjelent Odú című kötet szerzője, valamint Előző részek című verseskötetét szintén tavaly publikáló Ozsváth Zsuzsi mutatkoznak be. 
Link: Deck az A38 Hajón: Ozsváth Zsuzsi, Kemenes Henriette, Arrange Service – YouTube

Március 30., 20 óra
Ezen az estén Borsos Bence izzítja a hangulatot, mellette a Goulaschként is ismert Gergály Norbert érkezik Lazaegerszegről, végül Bánóczi Bea teszi fel a pontot az i-re.
Link: Beatz x Poe’s az A38 Hajón: Bánóczi Bea, Borsos Bence, Goulasch – YouTube

A zenei-irodalmi programsorozat korábbi eseményei az alábbi playlisteken nézheted vissza a YouTube-on: Beatz x Poe’s az A38 Hajón

További információ: A38 honlap ● A38 Facebook ● A38 YouTube

Nyitókép: Bánóczi Bea, Boros Bence, Gergály Norbert
Képforrás: A38 Hajó

Oszd meg másokkal is az eseményt!