libri fesztivalok.info
Irodalom,  KULTÚRA

NYUGALOM – Karácsonyi ajándék a Libritől

Felgyorsuló világunkban idén karácsonykor a Libri az olvasás által teremtett nyugalomra hívja fel a figyelmet: a könyvesboltokban, valamint a bevásárlóközpontokban olvasósarkokat alakítanak ki, ha pedig ellátogatsz a Libri oldalára  beleolvashatsz, illetve belehallgathatsz olyan friss megjelenésű könyvekbe, mint Bödőcs Tibor, Náray Tamás, Presser Gábor, Fábián Janka, Ugron Zsolna vagy Orvos-Tóth Noémi kötetei.

Életünk egyre gyorsul, egy nap alatt többet akarunk tenni, mint amennyit 24 óra lehetővé tesz, és egyre kevesebb időt fordítunk a pihenésre. Kiváltképp igaz ez az év utolsó hónapjaiban. A Libri karácsonyi kampányában arra hívja fel a figyelmet, hogy az olvasás bárhol és bármikor képes kiszakítani minket a hétköznapok sodrásából, így teremtve egy olyan nyugalmat, amire mindannyian vágyunk.

A nyugalom a legszebb ajándék

Egy jó könyv bárhol és bármikor képes tökéletes nyugalmat biztosítani, legyünk egy tömött buszmegállóban vagy egy teli vonaton, de akár még a nyüzsgő városi forgatagban is teljesen ki tudunk kapcsolódni az olvasás segítségével.

Egy, a Sussexi Egyetemen végzett 2009-es kutatás szerint már napi fél óra olvasás is 68%-kal csökkenti a stressz élettani hatásait, és így hosszú távon is képes csökkenteni az életvitelünkből és a környezetünkből fakadó kockázatokat. A könyvek, a történetek nemcsak abban segítenek, hogy megőrizzük szellemi frissességünket, de olvasás közben lelassulunk, megnyugszunk, így egész szervezetünk hatékonyabban tud regenerálódni.

Idén karácsonykor a Libri az olvasás által teremtett nyugalmat helyezi a középpontba. A könyvesboltokban, valamint a bevásárlóközpontokban otthonosan berendezett olvasósarkokat alakítanak ki annak érdekében, hogy egy időre kiszakadhass a bevásárlás forgatagából, ha pedig a Libri oldalára látogatsz, beleolvashatsz, illetve belehallgathatsz olyan friss megjelenésű könyvekbe, mint Bödőcs Tibor, Náray Tamás, Presser Gábor, Fábián Janka, Ugron Zsolna vagy Orvos-Tóth Noémi kötetei, amik pár perc nyugalmat ajándékoznak. A könyvek részleteit maguk a szerzők olvassák fel.
Ezek mellett a Libri saját podcast-műsort is indít, a Könyvtámasz első vendégei nem kisebb alkotók lesznek, mint a már említett Fábián Janka, Orvos-Tóth Noémi és Presser Gábor. A beszélgetéseket Szűcs Péter író, újságíró vezeti, segítségével a betekintést nyerhetsz a megszólalók életébe, munkásságába és megismerheted frissen megjelenő könyveik kulisszatitkait is.

A Libri Könyvesboltok remélik, hogy a könyvek és az olvasás segítségével feltöltődsz az ünnepi időszakban, hiszen az olvasás nyújtotta nyugalom a legszebb ajándék.

További információ: https://www.libri.hu/nyugalom

Nyitókép képforrás: Libri

Oszd meg másokkal is az eseményt!