lego szobor
GYEREKEKNEK,  Kiállítás,  KULTÚRA

LEGO® művészeti kiállítás

A THE ART OF THE BRICK kiállítás végre Budapesten

A Top 10 kötelezően megnézendő világkiállítási közé sorolta a CNN azt a kiállítást, amely szeptember 30-tól Budapesten látható. A THE ART OF THE BRICK már több mint hétmillió embert nyűgözött le a világ 42 városában, amelyen Nathan Sawaya elismert New York-i művész a több mint 100 ezer LEGO® kockából felépült élethű szobrait, lenyűgöző műalkotásait mutatja be.

plakát
képforrás: Event Europe Kft.

Az álmok kockáról kockára épülnek

Magyarországon, ahogy a világ számos más országában is, a LEGO® az egyik legnépszerűbb játék. A fejlesztő hatású szórakoztató időtöltés nemtől és életkortól függetlenül ejti rabul a család minden tagját, a titka az alkotás örömében rejlik. Ezt fejlesztette művészi szintre Nathan Sawaya, aki az egyes szobrokat több tízezer kockákból alkotta meg.

Érdekességek az alkotóról
A legtöbb fiatal gyerekhez hasonlóan ő is sokat játszott LEGO® -val, de az igaz alkotást ügyvédként kezdte elsősorban a munkájából adódó stressz levezetésére. Szobrokat épített LEGO® kockákból, beleértve az önarcképét is. Sawaya népszerűsége olyan gyorsan nőtt, ami arra ösztönözte őt, hogy elhagyja a jogi pályát és a művészetére koncentráljon.
Ő az első olyan művész a világon, aki a jól ismert LEGO® kockákat a művészetben használta fel, mára a művészvilág ikonikus és elismert művészeinek elitjei közé sorolják.
Sawaya New York-i művészeti stúdiójában több száz dobozban mintegy 1,5 millió LEGO kockát tart.
LEGO tégla tetoválás van a bal csuklójának belső oldalán.
Számos kiemelkedő galériában és múzeumban állított már ki, mint például a New York-i Time Warner
Centert, a hollywoodi Művészeti és Kulturális Központot és a párizsi Spot Gallery-t.

A kiállítás, amit látni kell

A kiállítás 2007-ben indult New Yorkból, azóta több mint 42 városban volt látható. Több mint 100.000 LEGO® kockából épül fel, amelyen több mint 100 szobor van kiállítva. A szobrok 4000-80 000 darab LEGO® kockákból készültek. Olyan lenyűgöző műalkotásokat láthatsz mint a Flyboy,The Kiss, My Boy, Pop-up Book, Skulls, The Swimmer, Yellow, de például Monet híres festményét is életre kelti 3D-ben.

lego kép
képforrás: Event Europe Kft.

A kiállítás egész napos program, amely lenyűgözi a felnőtteket és gyerekeket egyaránt, és természetesen a közös legozásra is lehetőséget ad. Kiszakadva a zajos világból, néhány órára elfeledve az internetet élvezd Te is a kézzel történő, közös alkotás örömét!

A szobrok mellett a Fun Zone óriási LEGO® medencével, foglalkozásokkal is várják a legkisebbeket és a fanatikus LEGO® rajongókat.

THE ART OF THE BRICK – A legnépszerűbb LEGO® művészeti kiállítás
2022. szeptember 30. – 2023. február 28., Budapest (Komplex Kiállítótér – 1061. Király utca 26.)

További információk és jegyvásárlás: https://artofthebrick.hu

Nyitókép képforrás: Event Europe Kft.

Oszd meg másokkal is az eseményt!