FESZTIVÁLOK,  KULTÚRA,  NE HAGYD KI!,  Szabadtéri színház

Idén is KULTKIKÖTŐ!

2024-ben is belecsap a nyárba a Kultkikötő!

A Balaton leghosszabb szabadtéri színházi fesztiválja, a Kultkikötő idén több mint 150 programmal készül a nyári szezonra az öt Balaton-parti településen – Földváron, Szárszón, Bogláron, Fenyvesen és Alsóörsön –, ahol emlékezetes produkciókkal garantálják a minőségi kikapcsolódást.

Egészen augusztus 20-ig jobbnál jobb előadásokkal várnak. A színes repertoárban, amely éppúgy tartalmaz koncerteket, zenés és prózai színházi előadásokat, kiállításokat és irodalmi esteket, mint gyerekeknek szóló produkciókat, garantáltan találsz kedvedre való programot.
A fellépők sorában ott találod Hernádi Juditot és Kern Andrást, Földes László Hobot, Udvaros Dorottyát, de színpadra lép Csákányi Eszter, Szabó Győző és Rezes Judit, Fullajtár Andrea, a Csík Zenekar, a Budapest Bár, A GRUND – vígszínházi fiúzenekar, illetve a kaposvári Csiky Gergely Színház és a budapesti Karinthy Színház társulata is. 

Programajánló

Színházi műsor a sokszínűség jegyében
A színházi műsor idén éppúgy tartalmaz nagyszínpadi előadást, mint néhány szereplős kamaradarabot, zenés színházi produkciót vagy éppen életrajzi stand up estet. Többek között Hernádi Judit és Kern András, Schell Judit és Szervét Tibor, Bezerédi Zoltán és Mertz Tibor, Rezes Judit és Szabó Győző, valamint Hevér Gábor és Parti Nóra lép színpadra. Olyan közkedvelt előadásokra válthatsz már most jegyet az ő tolmácsolásukban, mint a Kalamazoo, a Szeretetkert, a Maggi és Lillemor, a Loveshake – Az élet összeráz vagy épp az Ágyban párban.


A fellépők sorában találhatók még Mucsi Zoltán és Grecsó Krisztián is, akik egy-egy különleges stand up esttel érkeznek a Balaton partjára. Mácsai Pál, Máté Gábor és Lukács Miklós egy Örkény István és Esterházy Péter írásaiból készült esttel, míg Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós a Kártyajáték című közös produkcióval vár. A L’art pour l’art Légitársaság pedig a leghangosabb nevetésekről gondoskodik majd.

Zenei produkciók, koncertek
Nem lesz hiány kitűnő zenészekben sem! Olyan közönségkedvencek várnak idén is a koncertek szerelmeseit, mint a Budapest Bár és A Grund – vígszínházi fiúzenekar, a nyarat pedig a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze, Charlie zárja augusztus 24-én Charlie 77 című koncertjével.


A Pannon Várszínház két népszerű zenés színházi előadással érkezik a Kultkikötőbe: A Pál utcai fiúk Molnár Ferenc örökérvényű történetét meséli el, Dés László és Geszti Péter népszerű zenéjével kísérve, az Omega: Égi vándor pedig a legendás magyar zenekar legnagyobb slágereit idézi a színpadra. És nem áll meg itt a múltidézés: a Szép nyári nap című, humorral és iróniával átszőtt Neoton-musical a hetvenes évek építőtáborainak világába repíti a közönséget.

A Kultkikötő folyamatosan frissülő repertoárját itt találod:  https://kultkikoto.hu/musornaptar

Megjegyzés! A koncertekre és előadásokra május 31-ig kedvezményes áron válthatsz jegyeket. Jegyinformáció: https://kultkikoto.hu/jegyinfo/

KULTKIKÖTŐ 2024 – nyári évad
2024. június – augusztus 24., Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Alsóörsön
https://kultkikoto.hu

További információ: https://kultkikoto.hu, https://www.facebook.com/KULTKIKOTO/

Nyitókép képforrás: Kultkikötő

Oszd meg másokkal is az eseményt!