FESZTIVÁLOK,  KULTÚRA,  Szabadtéri színház

Idén is KULTKIKÖTŐ!

Strand, lángos, kultúra – belecsap a nyárba a Kultkikötő!

A Balaton leghosszabb szabadtéri színházi fesztiválja, a Kultkikötő idén több mint 200 programmal készül a nyári szezonra az öt Balaton-parti településen – Földváron, Szárszón, Bogláron, Fenyvesen és Alsóörsön –, ahol emlékezetes produkciókkal garantálják a minőségi kikapcsolódást.

Egészen augusztus 20-ig jobbnál jobb előadásokkal várnak. A színes repertoárban, amely éppúgy tartalmaz koncerteket, zenés és prózai színházi előadásokat, kiállításokat és irodalmi esteket, mint gyerekeknek szóló produkciókat, garantáltan találsz kedvedre való programot.
A fellépők sorában ott találod Hernádi Juditot és Kern Andrást, Földes László Hobot, Udvaros Dorottyát, de színpadra lép Csákányi Eszter, Szabó Győző és Rezes Judit, Fullajtár Andrea, a Csík Zenekar, a Budapest Bár, A GRUND – vígszínházi fiúzenekar, illetve a kaposvári Csiky Gergely Színház és a budapesti Karinthy Színház társulata is. 

Programajánló

Színházi produkciók, koncertek
Idén is emlékezetes színházi produkciókat láthatsz a Kultkikötő hangulatos szabadtéri játszóhelyein. A nagyszínpadi előadások mellett néhány szereplős kamaradarabok, zenés színházi produkciók és monodrámák is várnak. A kaposvári Csiky Gergely Színház, a budapesti Karinthy Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház társulata mellett színpadra lép Csákányi Eszter, Földes László Hobo, Hegyi Barbara, Bezerédi Zoltán és Mertz Tibor, Fullajtár Andrea, Pindroch Csaba és Fesztbaum Béla. Péteri Lilla pedig az Esterházy Péter Tizenhét hattyúk című műve alapján készült monodrámával érkezik a Balaton partjára Cserhalmi György rendezésében.  
Az előadások mellett zenei produkciók is várnak: az olyan elmaradhatatlan közönségkedvencek mellett, mint a Budapest Bár és A GRUND – vígszínházi fiúzenekar, Udvaros Dorottya egy különleges önálló zenés esttel lép színpadra, a 30 éve töretlen erővel és lelkesedéssel muzsikáló Csík Zenekar Presser Gábor közreműködésével ad felejthetetlen koncertet. Az Anima Sound System zenekarból is ismert Prieger Zsolt pedig Csokonai Vitéz Mihály művészetét mutatja be egészen új fénytörésben.

Kápolnatárlatok
A festői környezetű balatonboglári Vörös és Kék kápolnában ezen a nyáron is kortárs magyar művészek alkotásait tekintheted meg.
● Profán mítoszok – Horváth János Milán festőművész és Vén Zoltán grafikusművész kiállítása
Megtekinthető: június 16. – július 9., Balatonboglár (Kék kápolna)
● Magyar Tenger Társasüdülő – Weiler Péter festőművész és a Balaton Offseason Instagram-oldalt működtető fotós, Bartha Dorka izgalmas művészi kollaborációja
Megtekinthető: július 14. – augusztus 13., Balatonboglár (Kék kápolna)

Gyerekeknek
Akárcsak a korábbi években, a Kultkikötő most is az ország legjobb gyerek- és bábszínházi társulatait és legvarázslatosabb előadásait hívta meg, hogy a strand, a fagylalt és a vizibicikli mellett még tovább színesítsék a balatoni nyarat. Közel 60 izgalmas gyermekprodukció repít kicsiket és nagyokat a mesék birodalmába. Lesznek titkok és csodák, kalandok és nevetés, valamint örök érvényű tanulságok is.

Bővebb információ a műsorról: https://kultkikoto.hu/kereses-esemeny/

Borkultúra a Kultkikötőben
A minőségi színházi produkciók, koncertek, irodalmi estek és képzőművészeti programok mellett a Balaton borrégió kiemelkedő borászaival is találkozhatsz a Kultkikötő szervezésében. Idén is két remek borászat látogat el balatonboglári helyszínre: a Garamvári Szőlőbirtok és a Kékajtó Borászat és Szőlőbirtok közreműködésének köszönhetően az elsők között érkező vendégeket az esti előadások előtt egy pohár borral vendégelik meg.

KULTKIKÖTŐ
2023. június – augusztus 20., Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Alsóörsön
https://kultkikoto.hu

További információ: https://kultkikoto.hu, https://www.facebook.com/KULTKIKOTO/

Nyitókép képforrás: Kultkikötő

Oszd meg másokkal is az eseményt!