mutatvány
KULTÚRA,  Színház

KRISTÁLY A MILLENÁRISON

A Millenárison újra a Recirquel téli sikerelőadása, a Kristály

Felújított formában a Millenáris Üvegcsarnokában láthatod a karácsonyi időszak legnépszerűbb újcirkusz-előadását, a Kristályt. A Recirquel téli újcirkuszmeséje december 6. és január 7. között több mint 50 alkalommal lesz látható.

A tánc és a cirkusz elemeit vegyítő, szívmelengető produkció mindenkit elvarázsol. A Kristály varázsvilága a család minden tagját várja (korosztály: 6+) a Millenárison, ahol a csillogó jégbe fagyott, bámulatos meseképek a szemed láttára és közreműködéseddel kelnek életre.

A Vági Bence által színpadra álmodott történetben Hólandia fagyos földjén tilos a nevetés és a jókedv. Ahhoz, hogy a birodalom jégbe fagyott lakói felolvadjanak, mindenkire szükség lesz. A szereplők a nézőkkel közösen kutatják a szeretet mindent átjáró melegségét és a fény reményét, hogy segítségükkel megolvasszák Kristály királynő jéggé dermedt szívét.

Csodás látványelemek

A produkció egyik legfőbb különlegessége, hogy a játéktér kialakításának köszönhetően – a hagyományos előadásoktól eltérően – itt nem székeken ülve figyelheted a történetet. Amint belépsz az illúziókkal teli, hófödte térbe, Te is annak aktív részesévé válhatsz és a fellépőkkel együtt lélegezve, karnyújtásnyi távolságból követheted a fejed felett elsuhanó artisták minden mozdulatát. A lényegesen nagyobb előadótérnek köszönhetően a produkció új díszlet- és látványelemekkel egészül ki, így akkor is új élményt nyújt, ha korábban már láttad a produkciót.

Kristály-világ úrnőjének szerepét az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a csodás hangú Horányi Juli énekli majd, a mókás Manó szerepében pedig a Recirquel korábbi előadásaiból is ismert Egyed Brigittát láthatod. A nemzetközi hírű Recirquel produkciójában ismét megcsodálhatod a már jól ismert artisták mutatványait, akik ezúttal is hazai vendégművészekkel, köztük hazánk legbravúrosabb hiphop táncosaival lépnek a jeges porondra.
A mesébe illő hangulatot Terjék Gábor és Mester Dávid eredeti és átdolgozott zeneművei, Klimó Péter díszlete és Kasza Emese jelmezei teszik teljessé.

Az előadásra jegyek már kaphatóak.

KRISTÁLY – a Recirquel előadása
2023. december 6. – 2024. január 7., Budapest (Millenáris Üvegcsarnok, D épület)

https://www.mupa.hu/programok/kristaly

További információ:

Nyitókép: Kristály – Recirquel, képforrás: Müpa – press, fotó: Hirling Bálint

Oszd meg másokkal is az eseményt!