Könyv fesztivalok.info
Könyv

Friss irodalommal érkezett az ősz – válogatás a BOOKLINE SIKERLISTÁJÁRÓL

Az ősz beköszöntével több új szépirodalmi alkotás került fel a legkeresettebb könyvek listájára, de az élettörténetek és gyerekkönyvek iránt is nagy volt az érdeklődés. A Bookline sikerlista első helyét Ken Follett új regénye szerezte meg, amit Orvos-Tóth Noémi bestsellere követ. A lista harmadik helyére ezúttal Elena Ferrante legújabb könyve került.

Ken Follett
EGY ÚJ KORSZAK HAJNALA (A katedrális előzménye)

Napjaink egyik legnépszerűbb regényírója legsikeresebb regénysorozatának, a Kingsbridge-trilógiának az előzményeit mutatja be. A regény főszereplőinek életén keresztül megismerjük az 1000 körüli Anglia kegyetlen társadalmát, ahol a király megpróbál érvényt szerezni a jognak és a törvényességnek.

(1989-ben jelent meg a 12. századi Angliában, Kingsbridge-ben játszódó regényének első kötete: A katedrális, majd folytatódott a történet. Az idők végezetéig c. könyvében a 14. században, A tűzoszlop c. könyében pedig a 16. században játszódik a cselekmény. Összeállt a Kingsbridge-trilógia.)

Orvos-Tóth Noémi
ÖRÖKÖLT SORS – Családi sebek és a gyógyulás útjai

Továbbra is az élmezőnyben van Orvos-Tóth Noémi pszichológiai írása. Az Örökölt sors lapjain nemcsak esettanulmányokon keresztül ismerhetjük meg a magunkban hordozott családi frusztrációkat, hanem azok elengedéséhez is segítséget kapunk.
Sok esetben nem tudjuk, mi az oka szorongásainknak, párkapcsolati kudarcainknak, félelmeinknek, melyhez elkerülhetetlen családunk múltjának a feltárása. A könyv egy transzgenerációs önismereti úton vezet minket végig, hogy saját életünkben tetten érhessük és helyrehozhassuk a múltból megörökölt negatív érzelmi viszonyulásokat és viselkedési mintákat.

Elena Ferrante
A FELNŐTTEK HAZUG ÉLETE

Elena Ferrante tavaly jelentkezett új könyvvel, melyet végre magyarul is olvashatnak a Nápolyi regények szerzőjének rajongói. A felnőttek hazug életecímű regényben egy kamaszlány, Giovanna életét ismerjük meg, aki éppen rálép a felnőttséghez vezető útra, miközben meg kell küzdenie a kamaszkor nehézségeinek sokaságával.

Új megjelenésű könyvek

Íme néhány ajánlat a Bookline Top 50-es listájáról, amit érdemes beszerezned.

Jászberényi Sándor
A VARJÚKIRÁLY
(novelláskötet)
Halál és születés, barátság és elengedés, házasság magánya, magát megbosszuló gyermekkor… A Libri irodalmi díjas író történetei a már megszokott szikár stílusban íródtak, és betekintést nyújtanak az ellentmondásokkal teli emberi lélekbe.

Háy János
A CÉGVEZETŐ
(regény)
Nem sokkal járványnaplója megjelenése után, ismét új könyvvel jelentkezik a kortárs magyar irodalom egyik legnépszerűbb írója. A cégvezető című regényében szembesülünk napjaink kimondott vagy éppen kimondatlan gondjaival, nehézségeivel, amelyek mindannyiunkat érintenek.

Vámos Miklós
DUNAPEST

Vámos Miklós ezúttal Budapest egyik legvarázslatosabb épületének történetét írta meg: Pozsonyi út 38-40-es szám alatt található ház lakóinak múltját és jelenét ismerjük meg a valóság és a fikció határán egyensúlyozva.

Gurubi Ágnes
SZÍV UTCA

A szerző első regényének a lapjain bebizonyosodik, hogy senki sem múlt nélkül születik, és bár könnyű azt gondolnunk, hogy történetünk születésünkkor kezdődik, valójában az életünk soha nem lehet független szüleink és őseink életétől.

Rubik Ernő
A MI KOCKÁNK

A ritkán nyilatkozó világhírű feltaláló, Rubik Ernő első könyvében a Rubik-kocka történetét meséli el, akinek különleges találmánya 20. század második felének egyik legsikeresebb hungarikumává vált.

SZENDREY JÚLIA ÉLETE, NAPLÓJA, LEVELEI ÉS HALÁLOS ÁGYÁN TETT VALLOMÁSA
Petőfi Sándor özvegyének, Szendrey Júliának a naplójából nemcsak a híres költőfeleség életét, de Petőfi Sándor tragikus halálának körülményeit is jobban megismerhetjük. A könyv nem egy romantikus hős bálványozása, hanem Szendrey Júlia igazságának lenyomata.

Kocsis Noémi
BAKANCSLISTA MAGYARORSZÁG
777 lenyűgöző hazai kaland és úti cél

A könyv 777 izgalmas hazai utazásra csábít, miközben számtalan kalandban vehetünk részt. Igazi ötlettár, akár egy rövidebb túrához vagy egy hétvégére, de hosszabb utazást is összeállíthatunk belőle. Az egész országot bemutatja, s a csodás helyek felfedezése közben az élményprogram sem hiányzik.

Gyerekkönyvek

Szülőként ősszel is remek gyerekkönyvek közül válogathatsz. Íme két ajánlat:

Dan Brown
VAD SZIMFÓNIA

A Da Vinci-kód szerzőjének első gyerekkönyvében a szereplők nem titkos társaságok rejtélyei után nyomoznak, hanem egy zenész társaság kalandjait mesélik el. A Vad szimfónia látványos történetét a magyar tervezőgrafikus, Susan Batori illusztrációi teszik még varázslatosabbá.

Dániel András
KUFLIK ÉS AZ ELVESZETT FOLT

Zödön egy tavaszi reggelen épp lehajol a kedvenc virágjáért, amikor egyszer csak kiszakad a nadrágja. Erre társaival elindulnak, hogy foltravalót keressenek valahol az elhagyatott réten.

Nyitókép képforrás: pixabay.com

Oszd meg másokkal is az eseményt!