Libri legkedvesebb könyveink
Könyv

A MAGYAROK LEGKEDVESEBB KÖNYVEI

A Libri elkészítette hazánk Könyvtérképét, melyből kiderült, hogy a magyarok legszívesebben a Harry Pottert, az Utas és holdvilágot, valamint a Büszkeség és balítéletet olvassák.

A Libri idei karácsonyi kampányával az olvasóközösségek és az emberi kapcsolatok fontosságára hívta fel a figyelmet. Könyvtérképükre több mint tízezer olvasó november közepétől töltötte fel azokat a könyveket, amiket a legjobban szeretnek, amik a legfontosabb szerepet játszották az életükben. A negyvenhatezer könyvből már látható, melyek a magyar olvasók legkedvesebb könyvei.

Böngéssz a Könyvtérképen!

Nemcsak ismerőseidet fedezheted fel a Könyvtérképen, de megnézheted azt is, hogy kikkel kötnek össze legkedvesebb könyvélményeid. A térképen látható jelölőkre kattintva a Könyvtérképre feltöltött polcok bármelyikét megnyithatod, így inspirálódni tudsz mások legkedvesebb olvasmányélényeiből.

Keresgélhetsz továbbá a Csillagtérképen is, ahol 57 közéleti személyiség kedvenc olvasmányait ismerheted meg, mint például Farkasházi Réka, Grecsó Krisztián, Kemény Zsófi, Király Júlia, Szabados Ágnes, Rúzsa Magdolna vagy Vecsei H. Miklós.

A magyarok legkedvesebb könyvei

A Libri országos kampányának segítségével az is kiderült, hogy melyik könyvet tették fel legtöbben a személyes könyvespolcukra, vagyis a program végén fény derült rá, hogy melyek a magyarok legkedvesebb könyvei, mi Magyarország legkedvesebb olvasmánya. A győztes J. K. Rowling Harry Potter-sorozata lett, ezt követi Szerb Antal 1937-ben megjelent Utas és holdvilág című regénye, a harmadik helyen pedig az angol regényírónő, Jane Austen Büszkeség és balítélet című műve végzett.

Íme a legkedvesebb könyvek listája:

1.J. K. Rowling: Harry Potter-sorozat
2.Szerb Antal: Utas és holdvilág
3.Jane Austen: Büszkeség és balítélet
4.Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
5.Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek
6.Szabó Magda: Abigél
7.J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura I-III.
8.Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
9.Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
10.Szabó Magda: Az ajtó
11.Gabriel García Márquez: Száz év magány
12.Ken Follett: A katedrális
13.Agatha Christie: Tíz kicsi néger
14.Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
15.Michelle Obama: Így lettem
A magyarok legkedvesebb könyvei – Libri 2020

Bár a promóció véget ért a Könyvtérképet továbbra is elérheted a Libri oldalán.

Témához kapcsolódó cikk itt: A KÖNYV kapcsolat

További információ:https://www.libri.hu/konyvterkep

Nyitókép képforrás: Libri-Bookline Zrt.

Oszd meg másokkal is az eseményt!