koncert
Koncert,  KULTÚRA,  NE HAGYD KI!

KONCERTEK hűvösebb napokra

Őszi-téli koncertválogatás

Az év végéhez közeledve a koncertek száma megszaporodik: kiváló hazai és külföldi előadók indulnak turnéra, illetve lépnek fel a színpadokon, hogy bemutassák a legújabb lemezüket vagy elénekeljék az ismert slágereket. Nézz körül a kínálatban – melyhez segítségül adjuk koncertválogatásunkat –, biztosan találsz olyan zenekart vagy énekest közöttük, akinek a koncertjén szívesen tombolnál! Jegyek már kaphatók, így akár meglepetésnek vagy karácsonyi élménynek is kiváló ajándék lehet.

Koncertajánló

BACKSTREET BOYS
A Backstreet Boys minden idők legsikeresebb fiúbandája, az egyik legtöbb lemezt eladó zenekar. A fiúk 2019 elején adták ki DNA címmel 10. stúdióalbumjukat, amely első helyen debütált a slágerlistákon. Idén a DNA elnevezésű világkörüli turnéjának folytatásaként érkeznek Budapestre. 29 éves pályafutása során emberek millióit bűvölték el slágereikkel és lenyűgöző koncertjeikkel, és ez a rajongás az óriási sikerű visszatérésüket követően is változatlan.
2022. november 2., Budapest (Papp László Budapest Sportaréna)

● CHARLIE 75
Idén októberben a többszörös EMeRTon- és egyéb elismerő díjjal rendelkező művész betölti a 75. életévét. Charlie zenész, trombitás, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Pályafutása során több formációban alkotott, számtalan albumot tudhat magáénak. Legutolsó albuma Mindenen túl címmel 2020-ban jelent meg.

Charlie

A jubileumi turné egyfajta összegzése az életműnek, amellyel évtizedek óta elkápráztat minket. Igazából, ha minden kedvenc dalát szeretnénk hallani, akkor minimum 3 különböző koncertet kellene tartania – de egy dal akkor is elhangzana mindegyiken: CSAK A ZENE VAN!
Debrecen, Kölcsey Központ (november 7.) ● Baja, Bajai Városi Színházterem (november 18.) ● Gyöngyös, Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok (december 4.) ● Szombathely, Agora Savaria (december 14.) ● Pécs, Kodály Központ (december 15.) ● Szeged, IH Rendezvényközpont (december 22.)

● ZORÁN – Turné 2022
Zorán neve fogalom a magyar zenei életben, koncertjei mindig ünnepnek számítanak. Visszatérő közönsége jól tudja, hogy a kihagyhatatlan és egyben megunhatatlan dalok mellett mindig megszólalnak ritkábban játszott szerzemények, zenei csemegék, valamint helyet kapnak a műsorban a válogatott muzsikusokból álló zenekar különleges produkciói is. Zorán neve garancia a minőségre, így ezúttal is felejthetetlen koncertre számíthatsz.

Zorán

Miskolc, Ady Endre Kulturális Központ (november 8.) ● Keszthely, Balaton Kongresszusi Központ és Színház (november 10.) ● Berettyóújfalu, Kabos Endre Városi Sportcsarnok (november 15.) ● Szeged,IH Rendezvényközpont (november 16., 17.) ● Salgótarján, József Attila Művelődési Központ (november 27.)Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ (december 4.) ● Mosonmagyaróvár, Flesch Károly Kulturális Központ (december 7.)

● BRÓDY JÁNOS
A nagyszabású előadás műsorán a legendás dalszerző és előadóművész teljes életművének esszenciája szerepel, a régebbi daloktól kezdve a legújabbakig. Legutóbbi Gáz van, babám! című lemeze a 75. születésnapjára jelent meg, így a mostani koncertjén számos új dalt hallhatsz majd róla. Bródy János minden megpróbáltatás ellenére művészetével vigaszt nyújt és reményt ad, hogy lesz még egyszer szép a világ.
2022. november 12., Budapest (Papp László Budapest Sportaréna)

● FENYŐ 75
Fenyő Miklós a jubileum alkalmából egy különleges és megismételhetetlen koncertshow-val készül: új és látványos programmal, a színek, a fények és a táncosok kavalkádjával, új dalokkal és hangszerelésekkel lép színpadra. Természetesen felcsendülnek majd az elmaradhatatlan „örökzöld” slágerek is, mint a Csókkirály, a Hotel Menthol, vagy a Made in Hungária, és persze minden házibuli évtizedek óta elmaradhatatlan klasszikusa, a Csavard fel a szőnyeget. Sztárvendég: Szandi.
2022. november 12., Győr (Egyetemi Sportcsarnok)

Fenyő Miklós

● HAIR – musical
A világhírű musical Likó Marcell és Marton Lívia új dalszöveg-fordításaival, Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával kerül bemutatásra. A főhős Claude Bukowski behívót kap. Katonának kell állni, háborúba kell menni, de előtte New Yorkban egy szabadságvágyát sokféleképp megfogalmazó, identitását kereső fiatal társaságba csöppen. A Berger vezette csapat a bevonulás előtt elégeti behívóját és ezt várják Claude-tól is. Lázadnak és szenvednek tőle – önazonosságukat keresik, közüket saját hazájukhoz. Berger szerepében Németh Ádámot láthatod, Claude-t Szente Árpád Csaba alakítja. Tréfák, bulik, szerelem és barátság kísérik a hős útját a megdöbbentő végkifejletig, miközben emblematikussá nemesült, világhírű dalok szólalnak meg élőzenei kísérettel.
Debrecen, Főnix Csarnok (november 12.) ● Győr, Audi Aréna (november 19.) ● Szeged, Pick Aréna (december 2.) ● Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok (december 3.) ● Budapest, Papp László Budapest Sportaréna (2023. január 8.)

● THE ORIGINAL GOLDEN VOICES OF GOSPEL hangszeres énekegyütteskoncertje
A gospel szó evangéliumot, örömhírt jelent, amely az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afro-amerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból és a spirituálékból fejlődött ki. Élénk, lüktető, ritmizált. A kezdetben kizárólag a templomokban felhangzó gospelt ma már hangversenytermekben, klubokban is népszerűsítik – így ma már éppen annyira világi, mint egyházi.
Dwight Robson afro-amerikai baptista tiszteletes zenekarának minden tagjára igaz, hogy remek zenészek és kiváló szólisták, akik immár sok éve mindig ebben az időszakban koncerteznek Európában. Az általában 11-12 tagú hangszeres énekegyüttes olyan világsztárokkal dolgozott már együtt, mint Michael Jackson vagy Mariah Carey. Az együttes autentikus előadásmódja mindenütt a világon garantálja a vitathatatlan minőséget.
Budapest, Szent István-bazilika (November 17.) ● Debrecen, Debreceni Református Nagytemplom (november 18.)

● KARTHAGO szimfonik – Máté Péter in Rock!
A 43 esztendős Karthago együttes töretlen és magas művészi színvonalú munkássága elismeréseként tavaly Máté Péter-díjat kapott – ennek átvétele után született meg az ötlet Szigeti Ferenc zenekarvezető fejében, hogy egy teljes nagylemeznyi dal feldolgozásával tisztelegjenek Máté Péter életműve és hatalmas zenei öröksége előtt. Így készült el egy teljesen új album Máté Péter legszebb dalaiból a Karthago saját rock-stílusában feldolgozva.

képforrás: Nap Média

A koncerten, ami egyben az új album bemutatója is egyben, a Máté Péter-feldolgozások mellett a 43 éve változatlan felállásban működő hard rock/westcoast zenekar saját legendás dalait is bemutatja, de kicsi másképp. A még teljesebb hangzás és lenyűgöző zenei élmény fokozására a Szolnoki Szimfonikus Nagyzenekar fogja kísérni. Igazán különleges, felejthetetlen estének nézhetsz elébe, hiszen miközben tulajdonképpen új rock-számokat hallgathatsz, a dallamok és szövegek viszont egytől egyik ismerősek lesznek.
2022. november 19., Budapest (Papp László Budapest Sportaréna)

● KOVÁCS KATI élőzenekaros nagykoncert
A művésznő 75. születésnapja alkalmából létrejött turné zenei anyaga és szimfonikus hangszerelése különleges élményt ígér. Kovács Kati az egyik legsikeresebb magyar énekesnő, aki közismert jellegzetes erőteljes hangjáról, hosszan tartó pályafutásáról és sokoldalúságáról. Zenei stílusát számos műfajból merítette a rock, a beat és a pop zenétől kezdve a dzsessz vagy a gospelen keresztül a blues-ig. A zenei eredmények mellett sikereket ért el a dalszövegírásban – több mint 50 dalának ő a szerzője – és a filmművészetben is. Eddig több mint 20 filmben és színházi darabban szerepelt, valamint több tucat film betétdalát is ő énekeli.
Veszprém, Hangvilla (november 21.) ● Baja, Városi Színházterem (december 13.)

● NOX-koncert – A Főnix legendája
A legendás zenekar 2009-ben, a csúcson fejezte be a zenélést búcsúkoncert nélkül. Most gigakoncerten éled újjá az együttes, így ismét együtt énekelheted velük a legnagyobb NOX-slágereket a látványában is lenyűgözőnek ígérkező koncerten.
2022. november 27., 19 óra, Budapest (Papp László Budapest Sportaréna)

● CARSON COMA ensemble
A Carson Coma eddigi működésének legaktívabb évét, a 2022-es esztendőt a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében zárja, egy rendhagyó koncert keretében. A legnagyobb színpadok nézőterét is megtöltő együttes a tizennégy tagú Budapest Orchestra Project fúvószenekar tagjainak közreműködésével lép színpadra.

Carson Coma

Teljesen új formát öltenek a legnagyobb slágerek: nagyzenekari felállás, rézfúvósok és bigband-hangulat – ilyen formában még sohasem láthattad-hallhattad a 2018-as megalakulásuk óta számos díjat és elismerést magáénak tudható Carson Comát.
2022. december 19., 20 óra, Budapest (Müpa)

● HAUSER-koncert – Rebel With a Cello
A 2Cellos alapító tagja, a csellisták rosszfiúja világkörüli Rebel With a Cello turnéja keretében érkezik Budapestre. A horvát származású virtuóz szupersztár legújabb produkciójában a már védjegyévé vált látványvilágot ötvözi a romantikus, a kifejező és a látványos hangzással. Mellette az idei év szeptemberében megjelenő új albumáról (The Player) is megszólaltat majd dallamokat.
2022. december 22., 20 óra, Budapest (Papp László Budapest Sportaréna)


● HOLLYWOOD az Arénában – A legnagyobb zeneszerzők legjobb filmzenéi

Egy kivételes hangulatú előadás a Győri Filharmonikus Zenekar tolmácsolásában és a filmzene-specialista karmester, Alex Johansson vezényletével. Olyan gálaest, amelyen a legszebb és legismertebb darabok különleges összeállításban hangzanak el, kiváló szórakozást nyújtva mindenki számára.
A műsorrendnek köszönhetően a különféle stílusokban és időszakban íródott zenéken keresztül megismerheted a filmzene világának sokszínűségét. Nem hiányoznak majd az est folyamán többek között az Indiana Jones– és a Harry Potter-filmek vagy a Jurassic Park témái, A profi, a Volt egyszer egy vadnyugata, a Tűzszekerek dallamai, A keresztapa, a Gladiátor, Az oroszlánkirály, a Pearl Harbor – Égi háborúA Da Vinci-kód és A Karib-tenger kalózai-széria ihlette muzsikái, A vadon foglyai, a King Kong vagy a Transformers dallamai.
2022. december 23., 18 óra, Budapest (Papp László Budapest Sportaréna)

● ELSŐ EMELET 40, BERKES 60 – 2 az egyben – Születésnapi nagykoncert
Két születésnapi koncert egy este alatt, amely egy igazi retro zenei utazást kínál majd. A 80-as évek egyik legsikeresebb magyar zenekara, az Első Emelet éppen 40 évvel ezelőtt alakult, Berkes Gábort pedig 60. születésnapja alkalmából köszöntheted az arénában.
A jubileum alkalmából a zenekar klasszikus felállásban is színpadra lép: így ezen az estén újra együtt zenél Patkó Béla Kiki, Berkes Gábor, Szentmihályi Gábor Michel, Bogdán Csaba és Kisszabó Gábor. Elhangoznak majd a legnagyobb slágerek, többek között a Csakazértis szerelem, az Állj vagy lövök, a Táncosnő, a Film forog tovább vagy a Madame Pompadour című dalok. Különleges meglepetésnek ígérkezik, hogy Berkes Gábor 60.
alkalmából felcsendülnek majd a két másik zenekarának dalai is: így Geszti Péterrel és Michellel hallhatsz majd egy összeállítást a Rapülők és az Emberek ikonikus dalaiból. A fiúk egy közös fináléval is készülnek, ami egyedülálló zenei csemegének ígérkezik.
2022. december 28., 20 óra, Budapest (Papp László Budapest Sportaréna)

● HALOTT PÉNZ 18 – Évzáró Koncert
Marsalkó Dávid közel tizennyolc évvel ezelőtt határozta el, hogy Halott Pénz néven belevág a zene- és szövegírásba. Az elmúlt évek alatt megszámlálhatatlan sláger, számos díj, a szakma és a közönség elismerése köthető a zenekar nevéhez. Évzáró koncertjükre számos meglepetéssel készülnek, ahol nem maradnak el az olyan nagy slágerek sem, mint az Amikor feladnád, a Szívedből minden kell, az Élnünk kellett volna vagy a Darabokra törted a szívem.
2022. december 30., 20 óra, Győr (Audi Aréna)

További koncertek…

ÉGIEK KONCERTJE (november 1., Budapest Sportaréna) – ELMARAD! 2023. május 26-án tartják meg az Erkel Színházban
EDDA MŰVEK (november 12., Szeged)
HOBO (november 14., Debrecen)
CSÍK ZENEKAR (november 19., Miskolc)
FENYŐ-koncert (november 19., Szolnok • november 26., Szombathely)
KONCZ ZSUZSA (november 21., Paks)
SIMPLY RED (december 6., Budapest Sportaréna)

Simply Red
képforrás: Live Nation

HAVASI Symphonic Aréna Show 2022 (december 6., Budapest Sportaréna)
QUEEN Symphonic (december 12., Budapest Sportaréna)
ÁKOS (december 17., Budapest Sportaréna)
ENNIO MORRICONE – The Official Concert Celebration (december 18., Budapest Sportaréna)
BERECZKY ZOLTÁN (december 20., Budapest, MOM Kulturális Központ)
FENYŐ-ünnep (december 26., Budapest, BOK Csarnok)
ZSÉDA (december 29., Budapest, Vígszínház)
CARAMEL (december 30., Budapest, Vígszínház)

Caramel

KOWALSKY MEG A VEGA – 20 éves jubileumi nagykoncert (2023. február 18., Budapest Sportaréna)
RÚZSA MAGDI (2023. február 25., Budapest Sportaréna)

További információ: koncert.hu

Nyitókép képforrás: pixabay.com

Oszd meg másokkal is az eseményt!