szaxofonos
Koncert

JAZZLEGENDÁK a Müpában

Müpa Jazzlegendák sorozata évről évre a műfaj legmeghatározóbb ikonjait és kiemelkedő együtteseit hozza el Budapestre. Nincs ez másként az idei évben sem, amelyet egy igazi jazznagyágyú, Charles Lloyd indít januárban. De fellép majd a lassan 40 éves Clayton–Hamilton Jazz Orchestra, júniusban pedig a 11 Grammy-díj és 54 Grammy-jelölés tulajdonosai, Lee Ritenour és Dave Grusin adnak közös koncertet

Programajánló 

2022. január 12., 20 óra, Müpa
Wild Man Dance – Charles Lloyd koncertje
Az amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd január 12-én Gerald Clayton, Reuben Rogers, Kendrick Scott és Sokratis Sinopoulos oldalán érkezik, és természetesen a hazai zenei színtér kiemelkedő alakja sem hiányozhat a színpadról: a cimbalom mögött Lukács Miklós áll majd.
További információ: https://bit.ly/Charles_Lloyd

2022. március 11., 20 óra, Müpa
Jazz Power & Soul – Clayton-Hamilton Jazz Orchestra koncertje

zenekar
Clayton-Hamilton Jazz Orchestra
képforrás: Müpa – press

A legenás 19 tagú nagyzenekar három kivételes hölggyel lép színpadra. A japán Akiko Tsugura egy jazzben nem megszokott hangszert, az orgonát választott magának, amely egy big banddel kiegészülve lehengerlő hangzást produkál. Az amerikai René Marie 22 éve tartó karrierje alatt eddig 11 albuma jelent meg, amelyeken az élet minden oldala – az öröm éppúgy, mint a keserűség – megjelenik. A magyar közönség számára külön öröm lehet a hazai pop- és souldíva, Radics Gigi vendégszereplése, akit kifejezetten erre az estére invitált meg a CHJO.
További információ: https://bit.ly/Clayton_Hamilton_Jazz_Orchestra

2022. június 29., 20 óra, Müpa
Lee Ritenour & Dave Grusin közös koncretje

zenészek
Lee Ritenour és Dave Grusin
képforrás: Müpa – press

Lee Ritenour és Dave Grusin külön is lenyűgöző zenei karriert tudhatnak magukénak, de munkakapcsolatuk a számos zenei elismerés mellett  eddig 17 közös albumot is eredményezett.
Ritenour 2014-ben már járt Budapesten, Grusin azonban a június 29-i koncerten mutatkozik be a magyar közönség előtt.
További információ: https://bit.ly/LeeRitenour_DaveGrusin

További információ: https://www.mupa.hu/programok

Nyitókép: Charles Lloyd, képforrás: Müpa – press

Oszd meg másokkal is az eseményt!