koncert
Koncert,  KULTÚRA

Téli koncertválogatás

Az év végéhez közeledve a koncertek száma megszaporodik: kiváló hazai és külföldi előadók indulnak turnéra, illetve lépnek fel a színpadokon, hogy bemutassák a legújabb lemezüket vagy elénekeljék az ismert slágereket. Nézz körül a kínálatban – melyhez segítségül adjuk koncertválogatásunkat –, biztosan találsz olyan zenekart vagy énekest közöttük, akinek a koncertjén szívesen tombolnál! Jegyek már kaphatók, így akár meglepetésnek vagy karácsonyi élménynek is kiváló ajándék lehet.

Koncertajánló

● ZORÁN Turné
Zorán neve fogalom a magyar zenei életben, koncertjei mindig ünnepnek számítanak. A visszatérő közönség jól tudja, hogy a kihagyhatatlan és egyben megunhatatlan dalok mellett mindig megszólalnak ritkábban játszott szerzemények, zenei csemegék, valamint helyet kapnak a műsorban a válogatott muzsikusokból álló zenekar különleges produkciói is. Most sem lesz ez másként. Zorán neve garancia a minőségre, így ezúttal is felejthetetlen estére számíthatsz, ha ott leszel a koncerten.

Zorán fesztivalok.info
Zorán

Turnéállomások: Békéscsaba (november 22.) ● Vác (november 23) ● Dunaszerdahely (november 28.) ● Budapest, Klauzál Ház (november 30.) ● Karcag (december 5.) ● Százhalombatta (december 7.) ● Gyöngyös (december 10.) ● Törökszentmiklós (december 13.) ● Balmazújváros (december 14.) ● Szekszárd (december 17.) ● Veszprém (december 19.) 

● RÓZSA MAGDI
Pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé: többszörös arany- és platinalemezes, valamint számtalan díj és elismerés tulajdonosa. Koncertjén a jól ismert slágerek mellett igazi meglepetésekkel is készül.
Koncertek: Debrecen (november 24.) ● Szombathely (december 5.) ● Győr (december 8.) ● Budapest (2024. február 23. és 24.)

● KOVÁCS KATI – élő nagyzenekaros koncert
Kovács Kati az egyik legsikeresebb magyar énekesnő, aki közismert jellegzetesen erőteljes hangjáról, hosszan tartó pályafutásáról és sokoldalúságáról. Zenei stílusát számos műfajból merítette a rock-, a beat- és a popzenétől kezdve a dzsessz vagy a gospelen keresztül a blues-ig. A zenei eredmények mellett sikereket ért el a dalszövegírásban – több mint 50 dalának ő a szerzője – és a filmművészetben is. Eddig több mint 20 filmben és színházi darabban szerepelt, valamint több tucat film betétdalát is ő énekeli.
E koncert zenei anyaga és a szimfonikus hangszerelés a 75. születésnapja alkalmából létrejött turnéra állt össze, de az érdeklődés akkora iránta, hogy ezt a formációt továbbra is műsorán tartja.
Koncertek: Salgótarján (november 25.) ● Miskolc (december 2.)  ● Debrecen (december 18.)

● GÁJER BÁLINT – Swnig Karácsony (sztárvendég: Malek Andrea)
Az újabb nagyszabású karácsonyi koncerten ismét felcsendülnek a legismertebb karácsonyi dalok „a swing hercege” előadásában. Gajer Bálint első adventi nagykoncertjét hat évvel ezelőtt kétezer fős közönség előtt adta, amikor bemutatta Swing Karácsony című, magyar nyelvű nagylemezét. Az ünnepi esten a repertoár kibővül: Gájer Bálint a Swing Karácsony lemezanyagán kívül újabb feldolgozásokkal és saját, új dalokkal is színesíti a zenei kínálatot. A klasszikus amerikai karácsonyi hangulatról az énekes tíztagú zenekara gondoskodik, kiegészülve egy vonós kamarazenekarral. Gájer Bálint illusztris vendége a sokak által kedvelt énekesnő-színésznő, a számos jelentős hazai díjjal és elismeréssel rendelkező Malek Andrea lesz.
Koncert: 2023. december 8., Budapest (Müpa) ● december 11., Debrecen, Református nagytemplom

● GESZTI PÉTER – Csillagszórás
Geszti Péter idén is különleges zenei programmal érkezik: a fülbemászó, korszakos slágerei mellett olyan szívmelengető dalokat is előad, mint az új Mégis él című szerzemény, A Pál utcai fiúkból ismert Mi vagyunk a grund, vagy a tavaly karácsonyra írt, hittel teli Csillagszórás. Igazán különleges pillanatokat ígér, hogy vendége idén Falusi Mariann lesz, akivel most először lép fel együtt az erre az alkalomra hangszerelt duettekkel. De biztos lehetsz abban is, hogy most is kinyitja a rá jellemző „szövegládát”, s a lírai dalok mellett a humor és a vidámság is szerepet kap.
Koncert: 2023. december 10., Budapest (Kongresszusi Központ)

● SZEKERES ADRIEN – Egy Csendes éj
Akusztikus adventi koncertjére Szekeres Adrien a legszebb karácsonyi dalaival, valamint olyan szívből szóló slágerekkel érkezik, mint a Kicsi szív vagy az Olyan, mint te, melyek nem maradhatnak ki egyetlen koncert műsorából sem.

Szekeres Adrien

Az este során férje, Kiss Gábor kíséri zongorán két vokalistával kiegészülve. A karácsonyi dalok mellett Adrien legszebb és legismertebb dalai csendülnek fel, miközben kis történeteken keresztül betekintést kaphatsz a dalok születésébe és az ahhoz fűződő emlékekbe.
Koncert: 2023. december 19., Kecskemét (Nagytemplom)

● FENYŐ Ünnep – sztárvendég: Vastag Csaba, meglepetésvendég: Salgovácné
Fenyő nélkül nincs karácsony! Ha jártál már Fenyő-ünnepen, pontosan tudod, ha még nem, akkor megtudhatod: frenetikus hangulat, a legjobb rock and roll zenék, a különleges estére komponált ünnepi műsor és persze a Fenyő-életmű legsikeresebb, a közönség által legjobban szeretett és várt dalai csendülnek fel a karácsonyi hangulatba öltöztetett színpadon, , ámulatba ejtő látványvilággal, nagyzenekarral és persze táncosok kavalkádjával.

Fenyő Miklós

55 évvel ezelőtt, a „Ki mit tud?” győzelemmel indult el Fenyő Miklós zenei karrierje, azóta pedig több mint 400 dal, arany- és platinalemezek, felejthetetlen, korosztályoktól független, évtizedeket átívelő örökzöld slágerek születtek. A különleges ünnepi este sztárvendége Vastag Csaba lesz, aki először lép közösen színpadra Fenyő Miklóssal. Lesz meglepetésvendég is Salgovácné személyében. Hogy miért Ő és hogy ki is Ő valójában? … nos erre választ ad majd az ünnepi este színpadi produkciója!
Koncert: 2023. december 27., Budapest (BOK Csarnok)

● 45. HOBO KARÁCSONY
„Milyen furcsa! Kérték, hogy írjak valami beharangozót a 45. Hobo karácsony elé. Már az is mulatságos, hogy ennyi alkalommal ünnepelhettünk együtt közönségünkkel. Mit lehet még kitalálni, hogy az előadás újszerű és érdekes legyen?
Mi ünnepelni megyünk oda és Önök is ezért jönnek, így hát az együttlét a legfontosabb. Az, hogy ebben a rothadó, gyűlölködő, öldöklő világban a Szeretet Ünnepén még mindig összejöhetünk.
Ami a műsort illeti, annyit elárulhatok, hogy életem fő művét, a „Csipcsiripet” biztosan játszani fogjuk. …” Hobo
Időpont: 2023. december 26., Budapest (RaM-ArT Színház)

● CARAMEL – Óévbúcsúztató koncert
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben került a zenei köztudatba, aki azóta a hazai zenei és közélet kiemelkedő szereplője. Eddig 7 nagylemeze jelent meg, öt teltházas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában, szerzett musicalt Mesterkód címmel (2022), s az ország legszínvonalasabb színházainak, helyszíneinek visszatérő vendége, számos szakmai díj és elismerés tulajdonosa. Idén decemberben negyedik alkalommal lép fel a Vígszínházban, így óévzáró koncertjei lassan hagyományosnak mondhatók. Idén ráadásul – a korábbi nagy érdeklődésre tekintettel – két koncertet is ad.
Koncertek: 2023. december 29., 16.30 és 20 óra, Budapest (Vígszínház)

Caramel

További koncertek…

KIRÁLY VIKTOR – 15 év, jubileumi koncert (november 25., Budapest, Vígszínház)
BERECZKI ZOLTÁN – Adventi koncert (december 1., Mosonmagyaróvár, Flesch Központ ● december 15., Budapest, KMO Művelődési Központ ● december 17., Salgótarján, József Attila Művelődési Központ)
HIPERKARMA (december 2., Szentes, Művelődési Központ)
FENYŐ MIKLÓS – Koncertshow (december 9., Szeged, Városi Sportcsarnok)
CARAMEL (december 9., Keszthely, Balaton Színház)
TÓTH VERA ÉS A BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA – Ünnep, Sztárvendég: Miklósa Erika (december 13., Pécs, kodály Központ)
DÉS LÁSZLÓ – Így öten! (december 15., Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok)
DOLHAI ATTILA – Hallelujah (december 15., Orosháza, Petőfi Művelődési Központ december 17., Hajdúböszörmény, Bocskai téri Református templom)
BUDAPEST BÁR (december 16., Budapest, Várkert Bazár)
P.MOBIL (december 16., Veszprém, Aréna)
IRIE MAFFIA (december 16., Budapest, Várkert Bazár)
DEMJÉN – Legyen ünnep! (december 17., Veszprém, Aréna)
KORDA GYÖRGY ÉS BALÁZS KLÁRI – élő nagyzenekaros koncert (december 26., Debrecen, Kölcsey Központ ● december 29., Balatonfüred Kongresszusi központ)
DEMJÉN – Legyen ünnep! (december 22., Szegedi Városi Sportcsarnok)
HORVÁTH TAMÁS (december 27., Budapest, Papp László Budapest Sportaréna)
HOOLIGANS (december 28., Budapest, Papp László Budapest Sportaréna)
VIKIDÁL 75 – ZEFFER 65 – MOBILMÁNIA (december 28., Budapest, Barba Negra)
CURTIS – Évadzáró koncert (december 28., Budapest, BOK Csarnok)
DZSÚDLÓ (december 29., Budapest, Papp László Budapest Sportaréna)
KÖKÉNY ATTILA ÉS RAKONCZAI VIKTOR – élő zenekaros nagykoncert (december 15., Nyíregyháza, Egyetem ● december 20., Zalaegerszeg, Art Mozi ● december 29., Tatabánya, A Vértes Agórája)

Jön, jön, jön – 2024

KOWALSKY MEG A VEGA (2024. február 10., Debrecen, Főnix Aréna)
RÚZSA MAGDI (2024. február 24., Budapest, Papp László Budapest Sportaréna)
EDDA MŰVEK – 50 ÉV (2024. március 9., Budapest, Papp László Budapest Sportaréna)
QUIMBY – Class & Roll (2024. március 9., MVM Dome)
SZÉCSI PÁL 80 – emlékkoncert (2024. március 10., Budapest, Papp László Budapest Sportaréna)
FOLLOW the FLOW (2024. március 16., Budapest, Papp László Budapest Sportaréna)
MAJKA – 360°(2024. március 23., Budapest, MVM Dome)
KONCZ ZSUZSA (2024. április 13., Budapest, Papp László Budapest Sportaréna)

További információ: https://www.koncert.hu

Nyitókép képforrás: pixabay.com, képek forrása: koncert.hu

Oszd meg másokkal is az eseményt!