Komolyzene,  KULTÚRA

Február közepéig lehet jelentkezni a közép-kelet-európai HUBAY JENŐ HEGEDŰVERSENYRE

2021. február 15-ig lehet jelentkezni a húsz évesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára meghirdetett Hubay Jenő Hegedűversenyre. A megmérettetésre 2021. április 8. és 11. között kerül sor a miskolci Zenepalotában. A négy korcsoportban kiírt verseny zsűrijében a térség valamennyi országából helyet kap egy rangos hegedűművész vagy hegedűtanár. A verseny döntősei meghívást kapnak a IV. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre.

A Hubay Jenő Hegedűversenyt 2020-ban alapította Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, húsz évesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára.

Kokas Katalin hegedű- és brácsaművész
és Kelemen Barnabás hegedűművész
képforrás: Fesztivál Akadémia Budapest, fotó: Csibi Szilvia

A versenyen a Magyarországgal szomszédos országok, valamint a Visegrádi Négyek országainak 20 év alatti hegedűsei jelentkezhetnek. A négy korcsoportban meghirdetett verseny az 1. korcsoportban egy-, a másik három korcsoportban kétfordulós.
A zsűriben a térség valamennyi országából helyet kap egy rangos hegedűművész vagy hegedűtanár (Magyarországot Perényi Eszter, a Zeneakadémia professor emeritusa képviseli), a zsűri elnöki tisztét a legendás, ukrán származású osztrák hegedűművész, Boris Kuschnir, a Bécsi Konzervatórium és a Grazi Zeneművészeti Egyetem professzora tölti be.

A hegedűverseny a kétévente megrendezett Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny „előszobája”. A Hubay-verseny döntősei automatikus meghívást kapnak a 2021. július 7. és 17. között megvalósuló IV. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre.

Jelentkezés: 2021. február 15-ig a www.fesztivalakademia.hu honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével, önéletrajzzal és szaktanári ajánlással.

További információ:
https://fesztivalakademia.hu/hubay-jeno-hegeduverseny

HUBAY JENŐ HEGEDŰVERSENY
2021. április 8–11., Miskolc (Zenepalota)
https://fesztivalakademia.hu/hubay-jeno-hegeduverseny

Nyitókép képforrás: pixabay.com

Oszd meg másokkal is az eseményt!