Star Wars
Kiállítás,  KULTÚRA,  NE HAGYD KI!

TRAVELLING GALAXY KIÁLLÍTÁS

A Travelling Galaxy Budapest központjában kínál lenyűgöző bepillantást a Star Wars univerzumába: teljesen megújulva, életnagyságú kiállítási darabokkal és interaktív élményekkel vár az egyedülálló kiállítás.

A privát kollekción alapuló interaktív kiállítás több mint kétszáz makettet, modellt és életnagyságú bábut mutat be, a filmbeli helyszíneket pedig a termek, a díszletek és a világítások elevenítik fel, így ismét egy egyedi kaland részeseivé válhatsz. A kiállítás továbbra is elsősorban a Star Wars trilógia eredeti (IV., V., VI.) részeire épül, azonban az újítással már a videojátékokból, a legújabb sorozatokból, valamint a könyvekből is jól ismert karakterekkel találkozhatsz.

Lépj be a Star Wars univerzumába!

A megújult kiállítás a második felvonását úgy igyekeztek megalkotni, hogy az minden tekintetben méltó legyen a Star Wars utánozhatatlan világához – ezzel európai viszonylatban is egyedi légkört teremt Budapest szívében. A termek berendezései egytől egyig egyedi gyártásúak, ezek elrendezése és a kiállítás elemei egy egységes és átgondolt koncepciót alkotnak. A kiállítás a híres karaktereket, az űrhajókat és a díszleteket modern technológiákkal ötvözi, lehetővé téve, hogy közvetlenül részt vehess a galaktikus kalandokban.

Érdekességek a kiállításról

A Star Wars univerzumának egyik legikonikusabb karaktere, Luke Skywalker, maga Stohl András hangján szólít meg minket. A kiállítás során egyedülállóan személyes narratíva kísér, ami azonnal a galaxis közepébe repít.

A kiállításon lehetőséged lesz a Birodalom oldalára állni egy rohamosztagos sisakban, vagy csatlakozni a Jedi Rendhez egy fénykard és köpeny segítségével. Bele élheted magad az eseményekbe és részese is lehetsz a történetnek.

Megnézhetsz életnagyságú, mozgásra és hologramok lejátszására képes R-szériás droidokat, melyeket Magyarországon készítettek. A kiállításra belépve tényleg azt érezheted, hogy a Csillagok Háborújába csöppentél.

A kiállítás kirakatában szereplő sisakok között van az a bizonyos ezüst rohamosztagos sisak is, amelyet az EFX készített az első Star Wars film 40. évfordulójára 2007-ben és amely félmillió dollár értékkel bír.  

A kiállításon láthatóak Ralph McQuarrie aláírásával ellátott eredeti látványtervek másolatai, amelyek különleges értéket képviselnek, tekintve, hogy az alkotó teljes nevét tartalmazzák, nem csak a monogramját, mert ekkor még Ralph nem szenvedett Parkinson kórban. További érdekessége, hogy mindegyik aláírt kép tartalmaz egy-egy eredeti képkockát a 70 mm-es kópiáról.

A kiállítás egyik legkiemelkedőbb darabja egy felbecsülhetetlen értékű festmény, amely a Jedi visszatér film tizedik évfordulójának tiszteletére készült – Boros Zoltán és Szikszai Gábor, a neves magyar festőművészek által – George Lucas megbízásából.

Megjegyzés! A látogatás kb. 1 órát vesz igénybe.
Nyitva: hétfő–péntek 10–19 óráig, szombaton 10–21 óráig, vasárnap 10–20 óráig
Helyszín: Budapest, V. ker., Kecskeméti u. 5.

További információ: https://travellinggalaxy.hu, https://www.facebook.com/travellinggalaxykiallitas

Képforrás: Travelling Galaxy kiállítás

Oszd meg másokkal is az eseményt!