fadeszka
GASZTRO,  Kiállítás

pART Erdőtárlat nyílt Hévízen

A Hévízi-tó mellett található Északi Véderdőben nyílt meg a „Nyiss a természetre!” mottóval a pART Erdőtárlat, amely szeptember 30-ig több mint 60 képet mutat be a terület élővilágáról.

Nyiss a természetre! – kiálltás az erdőben

Hévíz az Erdei Misztérium, avagy Játék Zöldben! eseménnyel kapcsolódik be az idei Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatba, amelyben olyan természetes tereket használnak kulturális rendezvényekhez, ahol összekapcsolódik az ember, a természet és a művészet.

fotó

A pART Erdőtárlat fő helyszíne a Hévízi-tó mellett található Véderdő lett, ahol április és október között egyébként is több alkalommal szerveznek mikrokoncerteket, gyermekelőadásokat és geobotanikai sétákat. A kiállításnak nemcsak a helyszíne a tó északi patakja melletti erdei ösvény, de a témája is maga az erdő.
A tárlat nyitánya egy fából készített kapu, melyen a kiállítás mottója áll: Nyiss a természetre! A több mint 60 képből összeválogatott tárlat a természetvédelmi terület élővilágát mutatja be. Az erdőben sétálva megismerheted azokat a rejtett szépségeket, amik szabad szemmel általában nehezen láthatók, vagy rejtve maradnak egy átlagos séta során. A fákra és fák közé feszített képeken csodás madarak, különleges növények, kisebb állatok, bogarak képeit lehet megtekinteni. Az alkotások jelentős része festmény, Zsoldos Márton természetillusztrátor munkája. A tárlaton néhány fotó is helyet kapott, melyeket Búzás Előd és Sinka Gábor természetvédelmi őrök készítettek a Hévízi-tó közvetlen környezetében. A kiállításhoz újrahasznosított, a helyi lakosok által felajánlott fa képkereteket, a rögzítéshez cukorspárgát használtak.


Az erdei kiállítás várhatóan szeptember 30-ig lesz látható, de ez a természetes anyagok használata és az időjárási viszonyok alakulása miatt akár változhat is. Az időtállóság ez esetben nem is volt cél.
A kapu azonban marad! Mert akár van pART Erdőtárlat a Hévízi Véderdőben, akár épp nincs, az üzenet mindig érvényes: Nyiss a természetre!

pART Erdőtárlat
2023. augusztus 4. – szeptember 30. (tervezett), Hévíz (Véderdő)
https://www.heviz.hu/hu/programok/programok/part-erdotarlat

További információ: https://www.heviz.hu/hu/ekf

Képforrás: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Oszd meg másokkal is az eseményt!