Kiállítás

Megújult a 40 éves DREHER SÖRMÚZEUM

Újra nyitva a kőbányai Dreher Sörmúzeum, ahol mindent megtudhatsz a sörről, a sörgyártásról, valamint a Dreher Sörgyárról. A múzeum megtekintése végén természetesen nem marad el a sörkóstolás sem.

Milyen alapanyagokból készül a sör? Milyen sörivási szokások léteznek? Hogyan készült a sör régen és hogyan készül most? Hogyan lett id. Dreher Antalból a világszerte ismert „Sörkirály”? Ezekre a kérésekre mind választ kapsz, ha ellátogatsz a múzeumba, ahol egy szórakoztató interaktív kiállítás vár Rád.

képforrás: Dreher Sörmúzeum

Miután a régi sörgyár eredeti kovácsoltvas kapuján belépsz a kiállítótérbe műszaki és gyártási eszközök mellett láthatsz maketteket, zászlókat, plakátokat, fényképeket, mozgófilmeket, valamint képzőművészeti alkotásokat is. A megújult kiállításon megtekintheted többek között az ország legelső dobozos sörét, illetve többszáz éves relikviákat is, így az egykori pesti serfőző céh emlékeit, a gyárról készült korabeli látványos makettasztalt, vagy az egykori malátagyár míves tűzharangját.

képforrás: Dreher Sörmúzeum

Először egy rövidfilmet keretében ismerheted meg a sörgyár történetét, majd 30 perces múzeumi tárlatvezetésen vehetsz részt. Több ponton QR-kódok hívnak a virtuális térbe, hogy részletesebben is megismerhesd egy-egy tárgy történetét.
A kiállítás első fele a sörkészítés történetével foglalkozik, a második részében pedig bemutatják a sörkészítés folyamatát, valamint  megismerheted a Dreherek első sörüzemének alapítását, majd a gyár történetét. A tárlatvezetés végére számtalan új és érdekes információval leszel gazdagabb. A program sörkóstolóval zárul, amely során csapolt Dreher Gold, Dreher Bak, Dreher IPA és dobozos Dreher 24 termékek közül választhatsz, feltéve, ha a nagykorú vagy.

képforrás: Dreher Sörmúzeum

Ha többet szeretnél megtudni kedvenc italodról, a sörről, vagy csak érdekel a sörgyártás folyamata, egy híres család története, akkor ne hagyd ki a múzeum meglátogatását! Az informatív, jól áttekinthető kiállítás élménydús kikapcsolódást ígér.

A múzeumot előzetes regisztráció alapján, maximum 15 fős csoportokban lehet látogatni.
További információ: https://www.dreherzrt.hu

A Dreher Sörgyárat a második világháború után államosították, nevét Kőbányai Sörgyárra változtatták. A mai Dreher Sörgyárak 1997-ben jött létre a Kőbányai Sörgyár és a Kanizsai Sörgyár egyesítésével.
A Kőbányai Sörgyár 1979-ben, a gyár fennállásának 125. évfordulóján alapította a Söripari Emléktárat, amelyet 40 éves jubileuma alkalmából újítottak fel. Ennek köszönhetően most, a Dreher Antalról elnevezett út elején egy modern sörtörténeti kiállítás fogad.

DREHER SÖRMÚZEUM
X. ker., Budapest, Dreher Antal út 3., tel.: +36 1 432 9700 https://www.dreherzrt.hu

Nyitókép: képforrás: Dreher Sörmúzeum

Oszd meg másokkal is az eseményt!