kiállítás
Kiállítás

HAMAROSAN ZÁRÓDÓ BUDAPESTI KIÁLLÍTÁSOK

2024. januárban több olyan kiállítás is bezár Budapesten, amiket neked is látnod kell. Íme 6 tárlat, amiket még megnézhetsz a következő napokban.

Kiállításajánló

1. VIGYÁZAT, TÖRÉKENY. HANDLE WITH CARE
2024. januári 14-ig, Ludwig Múzeum

A kiállítás az élet törékenységére, a gondoskodásra szoruló egyének és közösségek sérülékenységére, a szociális ellátórendszer repedéseire és hiányosságaira utal. A többszörös – egészségügyi, természeti, gazdasági, pénzügyi – válságok időszakában a tárlat arra keresi a választ, miként gondolható újra a gondoskodás, és ezen keresztül mi a múzeum (és a művészet) szerepe ebben a folyamatban.
Információ: https://www.ludwigmuseum.hu/kiallitas/vigyazat-torekeny-handle-care

2. BARABÁS MIKLÓS, A RAJZ MESTERE
2024. januári 14-ig, Magyar Nemzeti Galéria

Barabás Miklós festőművész 125 éve halt meg, amely évforduló alkalomból 125 művét láthatod a kiállításon. Elsősorban olyan rajzokat és akvarelleket, amelyeket korábban még nem mutattak be a közönségnek.
Információ: https://mng.hu/kiallitasok/barabas-miklos-a-rajz-mestere

képforrás: Magyar Nemzeti Galéria

3. HATÁRÁTLÉPÉSEK. A KÉPEK POLITIKÁJA
2024. január 14-ig, Capa Központ

A húsz, különböző országbeli művész 150 fotójából és videóinstallációjából álló kiállítás az ukrajnai háborút helyezi előtérbe.
Információ: https://capacenter.hu/kiallitasok/hataratlepesek-a-kepek-politikaja

4. NEKÜNK ÍRTÁK A DALT! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig – poptörténeti kiállítás
2024. január 21-ig, Magyar Zene Háza

A magyar popzene minden nemzedék életében jelen van. A kiállítás igazi időutazást ígér egy olyan korba, ami minden bizonnyal sokaknak ismerős, talán nosztalgikus, de mindenképpen megkerülhetetlen. A közel ezer négyzetméteren helyet kapó kiállítás 8 tematikus blokkra bontva ad betekintést a hazai popzene hőskorába, a korszak mindennapjaiba.
Információ: https://zenehaza.hu/esemeny/idoszaki-kiallitas

5. RENOIR – A FESTŐ ÉS MODELLJEI
2024. január 21., Szépművészeti Múzeum

A nagyszabású tárlat, amely a festő csaknem 80 alkotását mutatja be, a francia mester alakábrázolásait állítja középpontba. A kiállítás kronologikus, egyben tematikus elrendezésben, festményeken, grafikákon, szobrokon keresztül vizsgálja Renoir viszonyát a művészetét inspiráló modellekhez.
Információ: https://www.szepmuveszeti.hu/kiallitasok/renoir-a-festo-es-modelljei

képforrás: Szépművészeti Múzeum

6. REIGL JUDIT ÉS A MÁSODIK PÁRIZSI ISKOLA
2024. január 28-ig, Műcsarnok

A 100 éve született Reigl Judit festőművész előtt tisztelgő kiállítás a művész legfőbb korszakait reprezentáló, több mint 60 festményét mutatja be, köztük igazi különlegességeket és itthon soha nem látott festményt is.

képforrás: Műcsarnok

Megjegyzés: A Műcsarnokban szintén január 28-ig látható még Gémes Péter fotóművész és Gábor Áron képzőművész kiállítása,
Információ: https://mucsarnok.hu/kiallitasok

Nyitókép : Renoir-kiállítás, képforrás: Szépművészeti Múzeum

Oszd meg másokkal is az eseményt!