Gödöllői kastély
GYEREKEKNEK,  Kiállítás,  Komolyzene,  Koncert,  KULTÚRA

ŐSZI KASTÉLYPROGRAMOK GÖDÖLLŐN

A Gödöllői Királyi Kastély novemberben is élményprogramokkal, kiállításokkal, koncertekkel vár. Érkezhetsz egyedül, barátokkal vagy családdal, mindenki jól érzi majd magát Sisi kedvenc kastélyában. Tapasztald meg személyesen Te is, mi is a Gödöllői Királyi Kastély varázsa, melyhez a következő események kiváló alkalmat nyújtanak.

Novemberi programajánló

● 2023. március 16-ig
AZ ÉN SISIM – Gyűjtők és gyűjtemények Erzsébet királyné bűvöletében 

Mi lehet a titka, hogy Erzsébet királyné népszerűségén nem fog az idő, s világszerte nő rajongóinak száma? Mi készteti mai követőit, hogy vele kapcsolatos tartalmakat olvassanak, filmeket nézzenek, hozzá kötődő helyszíneket keressenek fel és tárgyi emlékeket gyűjtsenek róla? A számos muzeális kincset felvonultató kiállítások után a Gödöllői Királyi Kastély új kiállítása most a gyűjtőkre fókuszál, akik pályázat keretében mutathatják be gyűjtőszenvedélyük legszebb és legérdekesebb darabjait. 
További információ: https://kiralyikastely.hu/az-en-sisim-kiallitas-godollo.html

● November 5., 17 órától, Lovarda
BOR- ÉS JAZZEST BORKÓSTOLÓVAL

Myrtill és a Swinguistique 19 órakor kezdődő koncertje előtt 17 órától Kovács Antal háromszoros magyar sommelier bajnok tart előadást a Borkultúra az asztalnál címmel, amely közben 5-féle bort kóstolhatsz meg. A borkostolók között francia bagetteket, francia kézműves sajtokat, pástétomokat és különböző szőlőfajtákat kínálnak . A koncerten francia manouche swingmuzsika szól majd Edith Piaf-sanzonokkal.
További információ:

Myrtill és a Swinguistique

● November 5. és 6., 11 és 14 óra
ÉLMÉNYSÉTA ERZSÉBET KIRÁLYNÉVAL 

Hogyan élt Gödöllőn a királyi család? Mennyiben volt más az itteni élet, mint Budán vagy Bécsben? És vajon miért szerette ennyire Erzsébet királyné az itt-tartózkodást? A különleges tárlatvezetés során „Őfelsége” vendégeként járhatod be a királyi lakosztályokat, ahol sok más érdekesség mellett a fenti kérdésekre is választ kaphatsz.
További információ: https://kiralyikastely.hu/elmenyseta-sisi.html

● November 13., 19 óra, Lovarda
ABBA Show

Janza Kata és Polyák Lilla az Abba együttes örökzöld slágereit adja elő. A színésznők extravagáns ruhája és koreográfiája is a 70-es évek disco korszakába repítenek vissza, miközben az Abba legismertebb dalait énekelheted. Közreműködik a 8 tagú Sturcz Szmollbend zenekara.
További információ: https://www.kaposmusical.hu/abba-show-godollo

Polyák Lilla és Janza Kata

● November 19., 9 órától,  Barokk Színház
ERZSÉBET KIRÁLYNÉ VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY

Erzsébet királyné emlékére „..semmi sem állhat közénk” (J. K. Rowling) címmel vers- és prózamondó versenyt hirdettek Megzenésített versek, valamint Vers és próza kategóriákban. A verseny döntőjébe a 30 legjobb produkció kerül.
További információ: https://kiralyikastely.hu/erzsebet-szavalo-verseny.html

● November 24., 19 óra, Királyi kastély
SZABADNAK SZÜLETTÉL – Koncz Zsuzsa koncertje

„A Szabadnak születtél különleges helyet foglal el lemezeim sorában. A rendkívüli körülmények rendezte, drámai események, történések lenyomata. Egy váratlan, sorsokat megfordító történelmi pillanat, amiben a főszereplők ugyan mi magunk vagyunk, de a cselekvési lehetőségeink mások által meghatározottak.” Koncz Zsuzsa
További információ: https://kiralyikastely.hu/koncz-zsuzsa-szabadnak-szulettel.html

● Előzetesen egyeztetett időpontban
A BUNKER ARANYA – szabadulós játék

A kastély aranykincseit a háborús pusztítások elől a bunkerben rejtették el. De hová? Csak egy órád van kihozni a kincseket, de egy jó csapattal sikerülhet…
További információ: https://kiralyikastely.hu/bunker-aranya.html

További információ: https://kiralyikastely.hu

Képforrások: Gödöllői Királyi Kastély

Oszd meg másokkal is az eseményt!