Film

 • mozifilm fesztivalok.info
  Film,  KULTÚRA

  A HÚSVÉT A MŰVÉSZETBEN

  Látványos film az emberiség történelmének egyik legkiemelkedőbb eseményéről, Jézus Krisztus kereszthaláláról és feltámadásáról Phil Grabsky rendezésében.

 • Rembrandt mozifilm
  Film,  KULTÚRA

  AZ ÉN REMBRANDTOM

  Január 20-tól érkezik a mozikba Az én Rembrandtom című izgalmas dokumentumfilm, amely műgyűjtők, műkereskedők és művészettörténészek személyes történetein keresztül tárja fel, hogyan képesek a holland festőóriás munkái a mai napig művészetbarátok millióit rabul ejteni.

 • Salvador Dali fesztivalok.info
  Film,  KULTÚRA

  SALVADOR DALÍ IFJÚKORA

  December 16-tól kerül a hazai mozikba A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat legújabb filmje Salvador Dalí ifjúkora címmel, amely Salvador Dalí születésétől a szürrealista mozgalomhoz való csatlakozásig, 1904-től 1929-ig tartó korszakára fókuszál.

 • A tavasz fesztivalok.info
  Film,  KULTÚRA

  BOTTICELLI ÉLETE A MOZIVÁSZNON

  A Botticelli és a Mediciek című fim „a szépség feltalálójának” is nevezett Sandro Botticelli (1445–1510) életén, küzdelmein és sikerein, valamint a legismertebb reneszánsz művészetpártolóval és patrónussal, Lorenzo „Il Magnifico” Medicivel való kapcsolatán keresztül mutatja be az itáliai…

 • Tina Turner
  Film,  KULTÚRA

  TINA – Meghitt dokumentumfilmmel búcsúzik TINA TURNER a rajongóktól

  November 4-től érkezik a hazai mozikba a rockzene királynőjéről készült, szokatlanul személyes hangvételű dokumentumfilm. Tina Turner ezzel alkotással búcsúzik világszerte a rajongóktól, végigtekintve több mint öt évtizeden átívelő pályafutásán, és őszintén szembenézve élete legsikeresebb és legküzdelmesebb pillanataival.

 • Pompeji fesztivalok.info
  Film

  POMPEJI – A BŰNÖS VÁROS

  A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat legújabb epizódja új nézőpontból vizsgálja Pompeji művészetét és történetét. A bűnös város alcímmel érkező film a vulkánkitörés okozta pusztulás helyett az eleven ókori város mindennapjaira fókuszál, aminek a romok közt fellelt műkincsek…