plakát
Kiállítás,  KULTÚRA

DALÍ-KIÁLLÍTÁS Budapesten

Megnyílt Budapesten a szürrealizmus talán legnagyobb mesterének, Salvador Dalínak a kiállítása, melyen közel 150 alkotást láthatsz, a bejárás végén pedig egy lenyűgöző Virtual Reality látványshow is vár Rád.  

Utazás egy lángelme képzeletében

Salvador Dalí neve mindenkinek ismerősen cseng: nem véletlen, hiszen a spanyol származású művész a szürrealizmus egyik leghíresebb alakja, a 20. század egyik legnagyobb hatású művésze. Nemcsak festő, hanem egy rendkívül sokrétű alkotó volt, aki a pályafutása alatt más művészeti ágakkal – szobrászat, irodalom, mozgókép, bútortevezés, sőt ékszer- és reklámkészítés – is kísérletezett, s tudott maradandót alkotni.

A hazánkban eddigi a legnagyobb felhozatalú, több mint 150 műremeket számláló kiállítás felejthetetlen utazásra invitál: Salvador Dalí életnagyságú szobrai és egyéb különlegesen megmunkált műtárgyai közé, amelyek bátor anyaghasználatában az üveg, a bronz, az arany, sőt a gyémánt is szerepel. Az ezzel az eljárással készült szobroknak a gyűjteményét tekintheted meg itt a kiállításon, amit metszetek, litográfiák, grafikák és ékszerek egészítenek ki. A kiállításon láthatsz még néhány háromdimenziós és vetített installációt is, képsorozatot a művészről, valamint egy-egy elszórt Dalí-bútordarabot (például az ikonikus, ajak formájú ülőgarnitúrát).

Dalí univerzuma próbára teszi a valóságérzékelést és kitolja a racionális gondolkodás határait. A kiállítás lehetővé teszi, hogy elmerülhess Dalí képzeletébe, új látásmódjába, a művész őrületes és zseniális világába.

A szürreális tárlat egy különleges VR-élményben csúcsosodik ki, amellyel Dalí képzeletében, a legismertebb remekműveinek világában egy lenyűgöző utazást tehetsz.

UTAZÁS EGY LÁNGELME KÉPZELETÉBEN – Salvador Dalí-kiállítás Budapesten
2023. március 24. – június 30., mindennap 10–19 óráig, Budapest (Komplex Event)
https://dalikiallitas.hu

További információ: https://dalikiallitas.hu/, https://www.facebook.com/salvadordalikiallitas

Képforrás: Salvador Dali-kiállítás – web

Oszd meg másokkal is az eseményt!