GYEREKEKNEK

Téli házaló népszokások – KARÁCSONYI RAJZPÁLYÁZAT

Rajzpályázatot hirdetett a Hagyományok Háza téli házaló szokások megjelenítésére.

A karácsonyi előkészületek négyhetes időszaka az advent: a zajos mulatságok helyett a csendes várakozás, reménykedés, befele fordulás napjai. A közösségi élet azért ilyenkor sem szünetel, hiszen ebben az időszakban szerveződnek, készülnek fel a betlehemesek, a kántálók és egyéb karácsonyi játékok előadói.

A Hagyományok Háza idei rajzpályázatának témája a téli házaló népszokások: a Szentcsaládjárás, a pásztorok vesszőhordása, a kántálás (mendikálás), a betlehemezés, a névnapi köszöntés, a regölés vagy az aprószentek napi vesszőzés megjelenítése.  

Téli népszokások – betlehemezés
képforrás: hagyományok Háza

A pályázatot négy – óvodás, általános iskolás alsós, általános iskola felsős és középiskolás – korcsoportban hirdették meg, hogy megmutathassák, mit jelentenek számukra ezek a szokások.

A rajzpályázatra szabadon választott méretű (max. A3) és technikájú (pl. vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika, stb.) művek nevezhetők. 

Az elkészült alkotásokat névvel, e-mail címmel, telefonszámmal és a készítő nevével, életkorával ellátva várják a Hagyományok Háza címére, vagy online formában.
A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. A pályázati kiírásnak megfelelő alkotások beküldőit emléklappal jutalmazzák. A kiállítás anyaga megjelenik a  Hagyományok Háza weboldalán, a nyertes pályázatokat oklevéllel tárgynyereménnyel is díjazzák, valamint megtekinthetők lesznek a Hagyományok Házában.

A pályamunkák leadási határideje: 2020. december 4.

További információ és jelentkezés:
https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/5363
https://hagyomanyokhaza.wixsite.com/rajzpalyazat2020

Nyitva: Tavalyi díjazott pályamunka, képforrás: Hagyományok Háza

Oszd meg másokkal is az eseményt!