erdei állatok fesztivalok.info
GYEREKEKNEK,  Kiállítás

REJTELMES RENGETEG – ERDŐMENTŐ KÜLDETÉS

Kiállítás és kalandjátékMEGHOSSZABÍTVA 2022. március 15-ig!

A látványos kiállításba lépve egy képzeletbeli, rejtelmes erdőbe érkezel, ahol bátorságodat és ügyességedet próbára téve egy kalandos küldetés részese leszel. A Vajdahunyadvárban látható új kiállítás és kalandjáték egy képzeletbeli erdei utazásra, erdőmentő küldetésre hív.

A sűrű lombok között sejtelmes árnyak cikáznak, az erdő elhagyatott ösvényein  gyógyfüvet borzol a lenge szél. Mohos tölgyfák strázsálnak hangtalan, ág reccsen, könnyű harmat szitál, egy távoli kéményből titkos főzet kesernyés illata száll.

Vajon miféle küldetés vár? Ártó szándék vagy mesebeli menedék vár az út végén? Ha vállalod a küldetést, felfedezheted a fák titokzatos birodalmát, de vigyázat, az erdei kaland meglepő próbatételeket tartogat! A játék során megismerheted a rejtelmes rengeteget, miközben megtévesztő feladványok, furfangos fejtörők és elbűvölő erdőlakók teszik próbára bátorságodat, tudásodat és érzékeidet.

Egy nagyravágyó óriás, a kártékony Fanyűvő puszítja az erdőt, aki ráadásul azon ügyködik, hogy erősítő gyógyfüvekkel meghétszerezze az erejét. A résztvevők küldetése, hogy megszerezzék a gyógyfőzetes üvegcséket, valamint a titkos receptúrát tartalmazó Főzetek Nagykönyvét, és megakadályozzák a végzetes tervet.

A kiállításon kiderül, hogy képes vagy-e felismerni egy segélykérő erdőlakó csalóka hangját, ki tudod-e játszani az éjjeli bogárőrség éberségét, valamint hogy kifog-e rajtad az ordasok tudáspróbája vagy a trükkös erdei színkód. A játék során találkozhatsz óriásgombákkal, egy behemót hídfoglalóval, egy titokzatos ladikossal, egy fullánkos szobrászmesterrel és az erdők-mezők számos különleges lakójával.  A kihívás teljesítéséhez és a veszedelmek elkerüléséhez bátor szívre, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkészel, a jutalom nem marad el!

Belépéskor szöveges játékfüzetet kapsz, mellyel lépésről lépésre kerülhetsz egyre közelebb a célhoz. A Vajdahunyadvár gótikus szárnyának két szintjén megvalósuló kiállítás és kalandjáték mesebeli látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal vár.

Korosztályi ajánlás: 4–99 év
A kiállítás és játék bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe. Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.

REJTELMES RENGETEG – ERDŐMENTŐ KÜLDETÉS
Kiállítás és kalandjáték
2021. szeptember 1. – 2022. március 15., Budapest (Vajdahunyadvár)

https://www.facebook.com/F.Exhibition

További információ: https://www.facebook.com/F.Exhibition

Képek: Rejtelmes rengeteg, képforrás: F Exhibition

Oszd meg másokkal is az eseményt!