állat
GYEREKEKNEK

MESEBELI HÓORSZÁG ‒ KINCSKERESŐ KÜLDETÉS

Kiállítás és kalandjáték a Vajdahunyadvárban

Kalandos utazás, kincskereső küldetés jeges tájakon, miközben megtévesztő akadályok és furfangos feladványok teszik próbára bátorságodat, tudásodat és érzékeidet. Ha vállalod a kihívást, felfedezheted a mesebeli hóországot, de vigyázat, az út váratlan meglepetéseket tartogat!

Programajánló

Vajon miféle küldetés vár? Hol rejtőzik az ősi kincs – a varázserejű aranyhangszer –, amit egy kapzsi Kincsvadász megkaparintott? Az agyafúrt tolvaj titkos, sarkvidéki tornyában őrzi értékes zsákmányát. A kalandjáték során, a próbatételeket kiállva kell felkutatnod és visszaszerezned a kincset. Kiderül, hogy képes vagy-e megszelídíteni egy harapós északi uszonyost, kicselezni egy bumfordi belugát, vagy kiszimatolni a jeges csemege illatát. Megtudhatod továbbá, hogy el tudod-e navigálni a jegesmedvejáratot a jégmezőn, át tudsz-e kelni a fagyos folyón egy behemót rozmár révésszel, és vajon fel tudod-e törni a kincseskamra trükkös, színkódos zárját.

A küldetés teljesítéséhez bátor szívre, éles szemre, biztos fülre és jó szimatra is szükség lesz. Ha vállalod a kihívást, kiérdemled a jutalmat és az okleveles kincskereső címet is!

A kiállítás és játék során tudományos ismeretekkel gazdagodhatsz, valamint megismerheted a hófödte hegyek, a hűvös tundrák és a jeges sarkvidékek állatvilágát. A képzeletbeli hóországi helyszíneken szöveges játékfüzet vezet végig, hogy egyre közelebb kerülhess a célhoz. A több mint 700 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék mesebeli látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal vár.

Korosztályi ajánlás: 4–99 éves kor
Helyszín: Vajdahunyadvár (Magyar Mezőgazdasági Múzeum)
Nyitvatartás: kedd–vasárnap 10–17 óráig, hétfőn zárva. (A kiállítás 2024. április 8. és 15. között a múzeumban zajló rendezvény miatt zárva tart!)

MESEBELI HÓORSZÁG ‒ KINCSKERESŐ KÜLDETÉS – kiállítás és kalandjáték
2024. március 16. ‒ május 20., Budapest (Vajdahunyadvár)
Információ: https://www.mezogazdasagimuzeum.hu/kiallitasok/mesebeli-hoorszag-kincskereso-kuldetes-kiallitas-es-kalandjatek

További információ: https://www.facebook.com/events/227390420397263/?ref=newsfeed

Képforrás: F. Exhibition

Oszd meg másokkal is az eseményt!